Biografie Johan Derksen eind mei in boekwinkel

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. De 400 pagina’s tellende biografie over één van de meest controversiële tv-sterren in Nederland komt eind volgende maand uit.

De auteurs schetsen een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera’s ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: ‘Ik heb alleen op tv een grote bek.’

Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd’s volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.

Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail. Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

3 Comments

 1. Niks mis met Johan hoor, ik mag die mannen wel die hun hart op zunetong hebben liggen.
  Maar ik wil tochwel ff kwijt dat dat RADIO STATION van hem één grote bluf is.
  Niet om aan te horen, quasi ns, weinig info, summiere website, slecht te vnden op div net-radios, schommelende audio/level kwaliteit.
  En Johan doet er zelf, volgensmij geen ruk aan, allerlei mannetjes om hem heen die er “verstand” van hebben natuurlkijk.
  Nee Johan, zo ga jij de oorlog niet winnen…..

 2. Johan de clown de ongeloofwaardige, die mensen verwijten maakt die niet prikken.
  Spreekbuis van d overheid met dik gevulde portemonee en hersens op sterk water.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*