Radio 538 voor tweede maand op rij online best beluisterde station

[PARTNERBIJDRAGE] Ruim 2,2 miljoen keer werd de online stream van Radio 538 gemiddeld per week gestart in de periode 1 tot en met 28 maart. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van de vorige maand en daarmee is 538 online voor de tweede periode op rij het best beluisterde radiostation van Nederland. Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica staan respectievelijk op plek 4, 5 en 8. Alle radiostations van Talpa Network, Radio samen zorgen voor ruim 6,7 miljoen streamstarts per week. Dat blijkt uit de meest recente rapportage NLO Streaming Audio Standaard.


In de maand maart stond Radio 538 in het teken van ‘Win Met De Zin’, luisteraars zaten aan de radio en digitale kanalen gekluisterd op zoek naar de stemmen van de vier bekende sterren om zo kans te maken op €100.000. Op Radio 10 konden luisteraars genieten van de 80’s Top 810. Niet alleen het hoofdstation van Radio 10 wordt online goed beluisterd, maar ook drie verschillende themastations van Radio 10 zijn terug te vinden in de Top 25. ‘Radio 10 60’s & 70’s hits’ is zelfs het best beluisterde themastation van Nederland.
In totaal realiseerde het verkoopnetwerk van Talpa Network afgelopen maand ruim 8,7 miljoen sessies per week. Dit is ruim 3,2 miljoen per week meer dan de nummer 2 in de lijst.

Marc Adriani, Directeur Radio Talpa Network: “Het afgelopen jaar hebben we gezien dat de luisterplaats van veel luisteraars is verplaatst van de auto naar huis. Dat heeft gezorgd voor een verschuiving in de markt. Dat we met Radio 538 nu voor de tweede periode de nummer één positie hebben behaald in het NLO Streaming Audio Standaard zien we als een positief signaal. Met onze radiozenders en aanvullende themakanalen is ons doel om het grootste deel van Nederland te bereiken. We voeren hierin een portfoliostrategie. Mooi om te zien dat ook onze themakanalen terugkomen in de Top 25 van het NLO Streaming Audio Standaard.”


Bron: NLO-SAS, Triton Digital, censusdata per week in maart 2021

5 Comments

  1. “Radio 538 voor tweede maand op rij online best beluisterde station”

    Online ?
    Zou ik de ether frequentie wegdoen……………………………
    Scheelt een hoop geld.

  2. Elke keer is er wel een gladde te vinden die gaat goochelen met cijfertjes. De halfslappe programmering van 538 begint zijn vruchten af te werpen. Laten we het zo maar zeggen. De komende 3 metingen zullen dat gaan aantonen. gelukkig ben ik maar een talentloze zijlijn-roeptoeteraar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*