Bijna 3,5 miljoen kijkers zien België verliezen

De clash tussen België en Wales (vrijdagavond NPO 1) was in Nederland veruit de best bekeken voetbalwedstrijd van onze zuiderburen tijdens het EK, maar betekende meteen ook het einde van de droom van de Rode Duivels om Europees kampioen te worden. Met 3-1 werden ze naar huis gestuurd, zo zagen bijna 3,5 miljoen kijkers volgens de Stichting Kijkonderzoek. 

Voorgaande wedstrijden van de Belgen  op dit EK in Frankrijk werden bij de NPO door iets meer dan 3 miljoen mensen gevolgd. De Belgische media waren vernietigend over het team en vooral de coach Marc Wilmots. Analytici op de Vlaamse televisie, onder wie de Nederlander Jan Mulder (die vanwege zijn voetbalverleden bij Anderlecht veel banden met België heeft) stelden vast dat hij nu wel moet vertrekken na deze slechte prestatie.

Opmerkelijk was trouwens dat de nazit op NPO 1 bij Studio France ook nog 1,8 miljoen belangstellenden trok. Daarmee was het het best bekeken televisieprogramma van de vrijdagavond. De wedstrijd werd op veel plekken in België gevolgd op grote schermen en koning Filip was zelfs met zijn dochter afgereisd naar Lille om de Rode Duivels aan te moedigen. De kater was groot.(foto Youtube.com)

Bron: Stichting Kijkonderzoek
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*