Bert van de Veer maakt boek over Studio Aalsmeer


Na diverse boeken over de Nederlandse tv historie en een biografie van ‘Mister Veronica’ Rob Out, komt Van der Veer nu met een boek over Studio Aalsmeer.

Was in Hilversum tv-maken nog een spel, in Aalsmeer ging het om de knikkers. Kijkcijfers bepaalden het bestaansrecht. De output van Studio Aalsmeer heeft – onder de meer dan bezielende leiding van Joop van den Ende – het Nederlandse tv-landschap veranderd. Het was het huis van sterren toen sterren nog kijkers trokken. Henny Huisman, Ron Brandsteder, Jos Brink, André van Duin. Het was ook de plek waar de neergang van het sterrensysteem inzette. 
Charitas op tv werd in Aalsmeer uitgedacht en lucratief gemaakt. Talent werd ontwikkeld en de internationale markt verkend. Professionaliteit en frustratie plaveiden de weg voor commerciële televisie. Aalsmeer was waar de overwinningen werden gevierd en het verlangen naar onafhankelijkheid begon te tieren. Waar bovenal tv-maken een bloedserieuze aangelegenheid was. 
van der Veer werkte vijf jaar voor Joop van den Ende Producties. Hij was tv-regisseur van voornamelijk Henny Huisman en stond aan de wieg van Goede tijden, slechte tijden. Voor De magie van Studio Aalsmeer sprak hij met een dertigtal getuigen. Dat leverde onthullende kijkjes achter de schermen op, de geschiedenis van een bijzondere periode in de Nederlandse televisiegeschiedenis.
Het boek (202 pagina’s) is vanaf 15 april beschikbaar. 

2 Comments

  1. Geachte medewerk(st)ers van spreekbuis.nl/ In de kop-zin Na diverse boeken over de Nederlandse tv historie en een biografie van ‘Mister Veronica’ Rob Out, komt Van der Veer nu ket een boek over de ‘pretfabriek’ met de titel ‘De magie van Studio Aalsmeer’. moet ket worden gewijzigd in met Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*