Bert Kuizenga lanceert boek André van Duin in DeLaMar Theater

Gewoon André is vanaf 18 oktober beschikbaar in de boekwinkel.

Acteur, presentator en vriend Bert Kuizenga – die in 2005 in de revue naast hem op de planken stond – sprak makkers, vriendinnen, vakgenoten en André, die zich in zijn ziel laat kijken. Nee, het is geen complete biografie, Gewoon André gaat over de impact van deze grote veranderingen op zijn leven, een kleine tien jaar geleden. 

In zijn proloog schrijft Bert Kuizenga: Ergens halverwege de productieperiode van dit boek zei mijn vrouw Astrid ineens: “André is een soort toverwoord. Iedereen die je over hem wilt spreken, doet dat ook!”
En dat klopt. Iedereen werkt mee.
 
Naast gesprekken bij André thuis sprak Bert Kuizenga met Matthijs van Nieuwkerk, Youp van ’t Hek, John de Mol, Joke Bruijs, Danny Vera, Jan Slagter, Simone Kleinsma, Ron Brandsteder, Edwin Evers, Gijs de Lange, Kees Hulst, Gerdi Verbeet,  Janny van der Heijden, Cornald Maas, Eric van Tijn, Joop van den Ende, Tim Oliehoek, Frans Mulder, Caroline Tensen en Freek de Jonge.

Bert: “André wordt 75! Bij uitstek een moment om stil te staan bij de man met een carrière van bijna zestig jaar die zich de laatste jaren helemaal opnieuw heeft uitgevonden. Van komiek tot presentator en serieus acteur. Ook zijn ontroerende speech op 4 mei, tijdens de Nationale Herdenking op de Dam, dwong respect af.
Met serieuze rollen in The Sunshine Boys en Het geheime dagboek van Hendrik Groen en zijn sympathieke optreden in Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland, beleeft hij in de herfst van zijn carrière een wonderlijke wending. Een metamorfose die hij zelf in gang heeft gezet, nu een kleine tien jaar geleden. Op een leeftijd waarop veel mensen al lang en breed met pensioen gaan, begint André – niet geheel zonder risico – een nieuw hoofdstuk in zijn leven.  In sessies met André en gesprekken met vrienden en vakgenoten probeer ik zo dicht mogelijk bij hem te komen om te voelen en te begrijpen hoe deze jaren zijn verlopen en me te verwonderen over een bijzonder mens.”

Het boek wordt volgende week op een besloten evenement gelanceerd. Vanaf 18 oktober is het boek (uitgeverij FC Klap) te koop in de boekwinkel

1 Comment

  1. Vreemd dat de bakermat van de Dik voor Mekaar-show , Ferry de Groot NIET wordt genoemd door Kuizenga . Al in de Radio Noordzee tijd waren van Duin en de Groot ‘m duo. Ik weet zeker dat niemand artistiek gezien dichter bij Andre staat dan deze Ferry de Groot !! Opvallend en vreemd dat hij (de groot dus) niet wordt genoemd .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*