Bert Kranenbarg in actie tegen komst SterrenNL

Radio 5-dj Bert Kranenbarg raakt vanaf januari de vrijdageditie van zijn programma ‘Bert op 5’ kwijt aan de nieuwe radioversie van SterrenNL.

Uit protest draaide Kranenbarg gisteren alleen maar Nederlandstalige muziek in zijn programma.

Kranenbarg: “Drie maanden praten achter de schermen loste niks op. Daarom vandaag op zender duidelijk gemaakt wat er vanaf januari 2019 op vrijdagmiddag tussen 16 en 18 uur gaat gebeuren op @NPORadio5. Inmiddels honderden mails en apps van luisteraars aan het lezen die net zo boos zijn als ik.”

“Ik merk dat veel luisteraars het een minder goed idee vinden. Ik moet je eerlijk zeggen: dat vinden wij ook. Maar we dachten het is wel goed om vast te voelen hoe dat gaat voelen straks.”

update:

Daniël Dekker heeft via AD.nl op de actie gereageerd. “Ik snap dat Bert daar teleurgesteld over is, maar om dan op zo’n manier je eigen nest te bevuilen… Hij schreeuwde moord en brand. Deed alsof er groot onheil aan zou komen. Als waarschuwing voor de luisteraars: dit staat jullie te wachten. Het was ongepast en met minachting voor zowel de luisteraar als dit genre. Hij ging daar met enig dédain mee om”, aldus Dekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*