Beperken schermtijd bij kinderen is grote uitdaging voor ouders

Circa 40 procent van de ouders vindt het beperken van schermtijd de grootste uitdaging in de opvoeding van hun kinderen. Toekomstige ouders verwachten dat consequent zijn (32%) het lastigste is. Dit blijkt uit Kids Care & Commerce, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 1.200 ouders en toekomstige ouders.

De grootste uitdaging voor meer dan 1 miljoen ouders is het beperken van de schermtijd van het kind. Vier op de tien (41%) ouders vinden dit lastig. Ook consequent zijn (27%) en het kind niet te veel verwennen (16%) worden vaak genoemd. De top vijf wordt gecomplementeerd door genoeg tijd doorbrengen met (16%) en minder vaak boos worden op (16%) de kinderen. Toekomstige ouders verwachten dat consequent zijn (32%) de grootste uitdaging zal zijn.

Mannen en vrouwen vinden verschillende opvoedkundige taken lastig. Vrouwen vinden het beperken van schermtijd (44%), consequent zijn (29%), minder vaak boos zijn (18%) en mee laten helpen in het huishouden (15%) vaker lastig dan mannen. Mannen hebben meer problemen met het niet te veel verwennen (19%) van hun kind(eren). Daarnaast geven zijn ook vaker aan niets lastig te vinden aan de opvoeding (13%).

Opvoedkundige zaken worden in de meeste gevallen (84%) met de partner besproken. Daarna zijn vrienden of vriendinnen (40%) de belangrijkste informatiebron. Drie op de tien gaan voor dit soort vragen naar hun ouders (31%). Op enige afstand volgen het consultatiebureau (9%) en de ex-partner (5%). 4% van de ouders geeft aan met niemand opvoedkundige zaken te bespreken.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*