Beeld & Geluid organiseert theatermiddagen voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

Beeld & Geluid organiseert twee theatermiddagen voor Oekraïense vluchtelingenkinderen. In Hilversum wordt er een naar Oekraïens vertaalde voorstelling gegeven. In Den Haag gaat het om een Mimevoorstelling. De theatermiddagen zijn gratis toegankelijk voor Oekraiense kinderen en hun ouders/begeleiders. Na afloop van de voorstellingen kan er worden geknutseld. Mimevoorstelling ‘Thuis’

Tijdens het UIT Festival op zondag 4 september speelt theatergroep Mime Wave de voorstelling ‘Thuis‘ in Beeld & Geluid Den Haag. Deze jeugdtheatervoorstelling is geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van theatermaakster Anastasiia Liubchenko. Zij verliet haar huis in Oekraïne om op zoek te gaan naar een nieuw thuis in Nederland. Ze maakte hierover een voorstelling voor kinderen van 2 – 7 jaar over het zoeken naar een huis waar je je thuis voelt. Deze voorstelling is zonder spraak, en daarmee voor iedereen geschikt om te volgen.  

Oekraïense voorstelling ‘André het Astronautje’
Op woensdag 7 september speelt Klein Amsterdam Producties de voorstelling ‘André het Astronautje’ in Beeld & Geluid Hilversum. In samenwerking met de Oekraïense ambassade is de voorstelling in april 2022 naar het Oekraïens vertaald en ingesproken door zangeres Maryana Golovchenko en de onlangs vanuit Kiev gevluchte regisseur Aleksai Yatsuta. In deze theatervoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart. Het vertelt een verhaal over het najagen van grote dromen waar kinderen zich even heerlijk in kunnen verliezen. Iedereen kan in zijn of haar fantasie een astronaut worden die naar de maan gaat. Deze theatermiddag is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rotary Club Hilversum.  

Expositie Framing the war
In Beeld & Geluid Den Haag is tot 4 september a.s. de expositie ‘Framing the war’ te zien over de eerste 100 dagen van de oorlog in Oekraïne. De expositie neemt de bezoeker mee via de lens van internationale nieuwsfotografen en via het potlood van internationale cartoonisten. Het nodigt uit tot een kritische blik op het nieuws over de oorlog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*