Beeld & Geluid organiseert Retro Radio live met bekende DJ’s

Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle “Hilversum 3” radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

3 Comments

  1. 3FM ligt onder vuur de laatste tijd omdat het niet de “urgentie” heeft bij de doelgroep de jongeren. Om doe aandacht af te leiden, wordt Hilversum 3 opgetuigd met de studio en dj’s van vroeger. En… als je het ECHT authentiek wil maken, zou ik de onsamenhangende radio programmering van toen toepassen. Zoals kerkuitzendingen, programma’s van een half uur. Sla de radiobode er maar op na. Ook vroeger vochten ze elkaar de tent uit voor het eigen omroepgeluid en was het merk “Hilversum 3” ondergeschikt. Zoveel veranderd de mens niet. Alleen de techniek is wel veranderd, van een beperkt aanbod van stereo grammofoon plaatjes, heeft men nu een digitale studio met alle muziek in de computer. En in de toekomst? Geautomatiseerde voicetracks van dj’s wie zal het zeggen, het is wel goedkoper dan de dj’s die zich nu graag horen praten.
    TIP: voor de liefhebber, de studio van zeezender Veronica is de zien in het RockArt museum. Daar heeft Hilversum 3 zijn bestaansrecht aan ontleend.

    • Hilversum III was slechts ‘populair’ vanwege haar monopoliepositie. In het land der blinden is éénoog immers koning. Met 3FM heeft het weinig tot niets te maken. Elke dag een andere omroep met andere diskjockeys. Geldverslindend en te zot voor woorden.

  2. Ik word kotsberoerd van de mannen op Radio 538 in de vroege ochtend, hebben ze het over een stofzuiger die niet goed werkt of problemen bij de buurvrouw op wat toch een popzender moet zijn met info over de muziek die ze ‘draaien’!! Luisteren naar De Hesselschudding (Hessel schudt met de muzikale jaartallen) mijn muzikale tijdreisprogramma met muziek vanaf de jaren ’60 tot vandaag met info bij elk nummer op Streekomroep de Bevelanden elke maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur mág! (en dat is een streekomroep met vijwilligers!)

1 Trackback / Pingback

  1. Beeld & Geluid organiseert Retro Radio live met bekende DJ’s – dxradio.de

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*