Beeld en Geluid blijft tot 1 september dicht voor publiek

Theaters, bioscopen en musea mogen vanaf 1 juni weer open. Instituut voor Beeld en Geluid kiest er echter voor om pas per 1 september de deuren voor het publiek te openen.

De woordvoerder van Beeld en Geluid meldt aan Spreekbuis.nl: ‘De 1.5 meter samenleving brengen veel onzekerheden met zich mee. De afgelopen weken hebben wij gekeken wanneer en hoe wij ons gebouw en museum weer open kunnen stellen voor het publiek. Deze maatregelen zijn vorige week getoetst aan de nieuwe richtlijnen van de regering en aan het protocol van de museumvereniging. Wij zijn voornemens ons museum per 1 september 2020 weer te openen voor het grote publiek. Daarnaast houden we vanzelfsprekend de ontwikkelingen rond het virus en verdere overheidsmaatregelen in de gaten en spelen hierop in, indien nodig.’
 
Er zijn drie redenen om het museum niet per 1 juni maar pas per 1 september te heropenen. De eerste en belangrijkste is volgens Beeld en Geluid de veiligheid.

‘Wij zijn een interactief familiemuseum waar je overal aan mag zitten en waar overal touchscreens, koptelefoons en kleinere doe-ruimtes zijn. Daar moet je extra voorzichtig zijn. Daarnaast spelen de onzekerheid (liever een vaste planningshorizon dan springen van persconferentie naar persconferentie) en de kosten een rol. Beeld en Geluid is een financieel gezonde instelling, maar tegenover hoge kosten van de 1.5 meter aanpassingen staan in de zomer weinig bezoekersinkomsten (geen scholen, mooi weer, publiek dat het vertrouwen nog weer terug moet krijgen etc.).’
 
Momenteel onderzoekt Beeld en Geluid de deuren vanaf 1 juni wel weer open kunnen stellen voor het onderwijs. Het bekende instituut denkt dat zij groepen jongeren binnen de huidige richtlijnen veilig kunnen ontvangen en workshops kunnen aanbieden.’

‘In juni en juli gaan we testen met het organiseren van kleinschalige events en de verhuur van zalen, mits deze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Vanaf 1 september hopen we dit weer in zijn volledigheid op te kunnen pakken’, aldus Beeld en Geluid.
 
Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk alles uit te denken, zodat we er het beste voor ons allemaal, van medewerker tot bezoeker, uit kunnen halen. Het is fijn om te kunnen werken aan een terugkeer naar ons prachtige kleurrijke gebouw. Een gebouw dat het verdient om weer met mensen, creativiteit, inspiratie en vrolijkheid gevuld te zijn!

5 Comments

 1. Beter richt Beeld&Geluid zich voorlopig op het digitaliseren van het gehele archief zodat men dit online kan aanbieden aan alle kijkers via NPO Start, NPO Plus en NL Ziet.

 2. Dat is nou lullig, de oud Veronicanen, uit de zeezender periode dus, wilden op 30 en 31 augustus in B&G het 60 jarig bestaan vieren, van 18 april jl dus, wat niet doorging.
  Kan best 2 dagen eerder open, die 2 dagen maken niets uit.

 3. vanaf 1 juni open voor onderwijs?
  Scholen houden in de zomer een zomervakantie.
  Minstens 6 weken en voortgezet onderwijs langer.
  En een schoolreisje zit er niet in dit jaar.
  Ik denk dat het niet druk wordt…..

 4. Daarnaast zijn we op 1 september echt niet af van het Corona virus, dat is er dan nog steeds. De “hoge kosten voor de 1,5 meter aanpassingen” moet je dus toch maken, alleen wat later. Kun je beter eerder doen, open gaan en het uitproberen met weinig bezoekers!
  Ook veiligheid (besmetting) is na 1 september nog steeds een dingetje. Geef iedere bezoeker een doekje mee, waarmee hij de knopjes kan schoonmaken, of nog beter: verstrekt handschoentjes, zodat niemand met zijn eigen vingers overal aanzit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*