Eind 2021 opent Beeld en Geluid, het instituut voor media, een compleet vernieuwd museum

Kiss the Frog, REDRUM en Elastique vernieuwen museum Beeld en Geluid

Eind 2021 opent Beeld en Geluid, het instituut voor media, een compleet vernieuwd museum waarin de bezoeker via meer dan 50 interactieve installaties wordt meegenomen in de wereld van radio, televisie en online. Dit nieuwe state of the art museum, dat de huidige experience vervangt, is het eerste museum ter wereld dat zich dankzij diverse technische hoogstandjes continu aanpast aan de bezoeker. Kiss the Frog, REDRUM en Elastique zorgen als strategisch partner voor de multimediale realisatie en de app van het nieuwe museum.

Creatieve mediatechnologie-partners
Voor de nieuwe museale ervaring van Beeld en Geluid is Kiss the Frog verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van alle interactieve media, REDRUM werkt aan de audiovisuele producties en Elastique ontwikkelt een nieuwe mobiele applicatie. Deze applicatie zal een integraal onderdeel vormen van de interactieve en gepersonaliseerde bezoekersreis van Beeld en Geluid. Tevens gaan Beeld en Geluid, Kiss the Frog, REDRUM en Elastique een vijfjarige samenwerking aan, waarbij het consortium zich als creatieve mediatechnologie-partner aan Beeld en Geluid verbindt. De partijen zullen hun gezamenlijke kennis, kunde, middelen en netwerken gebruiken om het museum van Beeld en Geluid te vernieuwen en door te ontwikkelen.

‘Een mooie stap in de richting van ons spectaculaire nieuwe museum! Dit consortium van drie fantastische partijen tilt ons instituut voor media met hun expertise naar een hoger level’, aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

Alexander Zwennes, directeur Kiss the Frog: ‘We zijn trots op onze vernieuwde samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Vanaf het begin van deze aanbesteding heeft Beeld en Geluid ons uitgedaagd om mee te denken over de interactieve en gepersonaliseerde experience en daarmee een echte partner te zijn in de vernieuwing van het museum’.

Beeld en Geluid verzorgt het inhoudelijke aspect en beheert het vernieuwingsproces met een team van de beste partijen uit de markt. Creatief strateeg Pieter van der Heijden (XPEX) ontwikkelde het masterplan en is eindverantwoordelijk voor de art directie. Tinker Imagineers creëerde het geïntegreerde ruimtelijke, grafische en media ontwerp.  

Over Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Over Kiss the Frog

Kiss the Frog is een multimedia ontwerpbureau gespecialiseerd in interactieve bezoekersbelevingen. Al meer dan 18 jaar ontwerpt en ontwikkelt een ervaren team van ontwerpers en creatieve software-ontwikkelaars digitale interactieve opstellingen voor musea, science centers en corporate experiences over de hele wereld. Kiss the Frog experimenteert met technieken en maakt ze toepasbaar voor klanten, waarbij de kracht ligt in de combinatie van creativiteit en technologie om betoverende en grensverleggende interactieve opstellingen te creëren.

Over REDRUM

REDRUM is een van de grootste film- en animatiestudio’s van Nederland met een mix van specialisaties zoals schrijvers, regisseurs, cameramannen, character animators, VFX artists, houdini magicians, producers, sounddesigners en grafisch vormgevers. Iedere dag worden nieuwe concepten uitgewerkt voor nationale en internationale opdrachtgevers. Van strategie en concept tot storytelling, ontwerp en realisatie voor reclamebureaus, musea, omroepen, gevestigde bedrijven maar ook inspirerende start ups. Met hun specialisatie in ‘fat free 3D’ maken ze de mooiste animaties geschikt voor interactie.

Over Elastique

Elastique is een digital boutique agency opgericht in 2008, gevestigd in Hilversum. De agency is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van business-critical high-traffic websites en mobiele applicaties waarbij de eindgebruiker centraal staat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*