Beeld en Geluid ontvangt grote bijdrage BankGiro Loterij

Op woensdagavond 3 februari ontving Beeld en Geluid tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij als meerjarig begunstigde 300.000 euro voor de ontwikkeling van nieuwe presentaties en aansprekende programmering. Beeld en Geluid ontving daarnaast een bedrag van 79.859 euro, dat het museum zelf heeft opgehaald door ‘geoormerkt werven.’ Van elk lot van deelnemers die specifiek voor Beeld en Geluid meespelen gaat de helft naar het museum. De BankGiro Loterij verlengde de structurele bijdrage aan Beeld en Geluid onlangs tot en met 2020.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kan Beeld en Geluid zijn museum, de Beeld en Geluid experience, actueel en aansprekend houden. Ook stelt de bijdrage het museum in staat de vaste opstelling aan te vullen met gevarieerde extra programmering en tijdelijke tentoonstellingen. Zo is tot en met 26 juni 2016 de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio te bezoeken, waarin Beeld en Geluid bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd.

Goed Geld Gala 2016
Het Goed Geld Gala is ieder jaar weer een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit jaar schenkt zij een recordbedrag van ruim 62,8 miljoen euro aan 69 culturele organisaties. Van ieder verkocht lot is de helft voor hen bestemd. Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*