Mediastad krijgt The Things Network

Angry Bytes lanceert op vrijdag 19 februari de eerste Hilversumse gateway voor The Things Network. Naast diverse presentaties over de mogelijkheden van ‘Internet of Things’  voor Hilversum, haar bewoners, ondernemers en media-organisaties zal de Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger die middag deze gateway openen. 

The Things Network is een draadloos netwerk waarmee apparaten en sensoren kunnen communiceren via het Internet. Het  is open en gratis, iedereen kan zich aansluiten.  De techniek die gebruik wordt, heet LoRaWAN (Long Range Wide-area network). Met één gateway is gelijk heel Hilversum gedekt. Maar meer gateways betekent natuurlijk betere dekking. De organisatie hoopt dat andere bedrijven ook een plek vrijmaken.

Internet der dingen?
Er zijn veel verschillende toepassingen voor het netwerk. Op de website van TTN staan voorbeelden als een neushoorn-zoeker in Zimbabwe en een water-in-je-bootje-detector. In de presentatie worden zo’n 20 verschillende voorbeelden voor de (lokale) overheid, gezondheidszorg en de commercie gegeven.  

Ieder apparaat dat data verzamelt kan aan het netwerk gehangen worden, waarmee nieuwe toepassingen mogelijk worden. Daarmee moet de stad Hilversum slimmer gemaakt worden. Angry Bytes hoopt met de financiering van de gateway nieuwe initiatieven mogelijk te maken. 

Jonge geesten
De belangrijkste toepassing voor The Things Network moet nog bedacht worden. Angry Bytes zegt de jonge geesten te stimuleren met een participatie in een Arduinoproject in samenwerking met o.a. de Hilversumse scholen en bibliotheek. Verschillende landelijke en regionale omroepen zouden al  interesse in de mogelijkheden hebben getoond. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*