Beeld en Geluid lanceert voorlees app

Beeld en Geluid heeft de voorlees app Makkie Media gelanceerd. Dit interactieve prentenboek voor kinderen van 4 tot 6 jaar bestaat uit drie leuke voorleesverhaaltjes over het schaapje Makkie. De interactie van kinderen met de app moet de voorlezende ouders bewust maken van de verleidingsprincipes van kindertelevisie. Makkie Media is ontwikkeld in opdracht van Beeld en Geluid en is mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net.  

Makkie Media is een verlengstuk van Media Ukkie Land, een onderdeel van de Beeld en Geluid experience in Hilversum. In Media Ukkie Land gaan kinderen op avontuur via het ‘Sokkenpad’, waar ze zich vermaken met allerlei activiteiten. Via het ‘Schoenenpad’ kunnen opvoeders hen volgen en ontdekken op welke manieren de kinderen verleid worden door de media. Met de app Makkie Media kunnen ouders en kinderen na het bezoek aan Beeld en Geluid nog eens met dit thema aan de slag gaan.

In ieder verhaaltje van de Makkie Media app staat één van de verleidingsprincipes van kindertelevisie centraal. Televisiemakers weten heel goed hoe ze kinderen (en volwassenen) kunnen verleiden. Dankzij bijvoorbeeld gekke stemmetjes, snelle afwisseling en het inzetten van rolmodellen kunnen kinderen uren achter het scherm blijven zitten. Het doel van de app is dan ook om ouders bewust te maken van de werking van deze verleidingsprincipes.

Makkie Media wordt gelanceerd tijdens de Media Ukkie Dagen, een initiatief van Mediawijzer.net bedoeld om ouders en opvoeders te informeren en te verwijzen naar goede bronnen over mediaopvoeding. Beeld en Geluid is één van de kernpartners van Mediawijzer.net en het nationaal clubhuis van mediawijsheid. 

De verhaaltjes in de voorleesapp zijn geschreven door Rian Visser en komen tot leven met illustraties en animaties gemaakt door Willem Lagerwaard. Makkie Media is gemaakt door Kiss the Frog. De app is beschikbaar voor iPads en gratis te downloaden in de App Store.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*