Beeld en Geluid lanceert vogelspotplatform Digibird

Natuurliefhebbers en vogelkenners kunnen nu actief bijdragen aan de doorzoekbaarheid van de collectie Natuurbeelden van Beeld en Geluid, met een interactief spel. Deze week, vlak voor de jaarlijkse Tuinvogeltelling, gaat het online spel DigiBird de lucht in. In dit spel kun je zo veel mogelijk trefwoorden geven aan het beeldmateriaal.

Natuurbeelden
DigiBird is een online spel dat spelers uitdaagt om trefwoorden toe te voegen aan meer dan duizend vogelvideo’s uit de collectie Natuurbeelden. Zeven jaar lang verzamelden 11 natuurorganisaties, verenigd in Stichting Natuurbeelden, samen met Beeld en Geluid duizenden bijzondere shots van de natuur, aangeleverd door professionele filmers. Op deze manier is voor ruim 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal toegankelijk gemaakt voor hergebruik en veiliggesteld voor de toekomst via het online platform Natuurbeelden.

Over DigiBird
Het doel van het spel DigiBird is om de rijke collectie Natuurbeelden met behulp van natuurliefhebbers nog beter doorzoekbaar te maken. Het principe achter DigiBird is dat wanneer meerdere spelers afzonderlijk van elkaar hetzelfde trefwoord aan een videofragment toevoegen, er een betekenisvolle beschrijving ontstaat. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat een specifiek fragment – bijvoorbeeld een fragment van een zeldzame tuinvogel – snel en nauwkeurig kan worden teruggevonden, zonder dat eerst de hele video moet worden bekeken of doorgespoeld. De vogelvideo’s uit de collectie Natuurbeelden worden hierdoor nog beter doorzoekbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*