Beeld en Geluid in maart: nieuws, nonsens en mediahelden

In maart tonen allerlei media-experts bij Beeld en Geluid verschillende kanten van het medialandschap van nu. Zo vertelt oud-nieuwslezer Charles Groenhuijsen over zijn kijk op nepnieuws en nieuwsconsumptie en is er een hommage rondom televisiemaker Jef Rademakers. Komende week wordt er verder ter ere van Mies Bouwman vanuit de mediacollectie een bijzondere compilatie tentoongesteld in de theaterzaal, over haar leven als icoon voor de Nederlandse televisie.

Nieuws of Nonsens inleidingen
Donderdag 8 maart en 15 maart | 10.30 – 11.15 uur | exclusief voor Museumkaarthouders | meer info
Speciaal voor bezoekers met een Museumkaart geeft Bas Agterberg, specialist mediahistorie bij Beeld en Geluid, een inleiding voorafgaand aan een bezoek aan de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck.

Aether Live
Donderdag 8 maart | 15.30 – 17.00 uur | meer info
Tijdens deze talkshow worden drie onderwerpen uit de nieuwste editie van het kwartaalblad Aether nader belicht en besproken. In deze editie alles over de geschiedenis van televisiedecors, KRO’s Walhalla Symfonie en platencoryfee en schrijver Leo Boudewijns’ liefde voor muziek.

Mediahelden: Jef Rademakers
Donderdag 22 maart | 16:00 – 17:30 uur | meer info
Met spraakmakende televisieprogramma’s als Klasgenoten en De PinUp Clubverwierf Jef Rademakers grote bekendheid in de jaren 80. In dit programma kijken onder anderen Paul Haenen, Koos Postema en Willibrord Frequin samen met Jef Rademakers terug op zijn bevlogen televisiecarrire (1969-1993).

Charles Groenhuijsen: Nepnieuws? Geen paniek!
Zondag 25 maart | 13:00 – 14:30 uur | meer info
Nepnieuws óver nepnieuws: de Russen zouden digitaal binnenvallen, de democratie zou in gevaar zijn en de nieuwsconsument weet niet meer wat waarheid is. Journalist Charles Groenhuijsen vindt het tijd voor de feiten over nepnieuws en laat je in deze Nieuws of Nonsens-expertlezing zien waarom er geen reden is voor paniek.

In de voorjaarsvakantie (24 februari t/m 4 maart) is Beeld en Geluid tot slot omgetoverd tot kinderpersbureau, waarin kinderen kunnen proeven aan alle ins en outs van de journalistiek. Meer weten? Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*