Beeld en Geluid eert Mies Bouwman

Instituut voor Beeld en Geluid heeft binnen zijn gebouw een prachtige plek om mediapersoonlijkheden die een oeuvreprijs hebben gewonnen, te eren: de Wall of Fame. Een glazen wand die het Atrium en de kantooretages van elkaar scheidt. In deze glazen Wall of Fame zijn awardwinnaars uit verleden en heden in glas vereeuwigd. Door het plotselinge overlijden van de tv-coryfee heeft Beeld en Geluid als eerbetoon het glazen portret uitgelicht.

Gisteren kwam de koningin van de Nederlandse televisie tijdens het 100 Jaar Mediastad-event veelvuldig in woord en beeld aan bod.

Dit event zou deels door Mies Bouwman gepresenteerd worden, maar vorige week werd bekend dat haar gezondheid dit niet toeliet. Presentatrice Milouska Meulens (bekend van het VARA-programma Vroege Vogels en het NOS Journaal) verving haar op het laatste moment.

Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer gaf tijdens zijn speech aan dat diverse archiefmedewerkers de afgelopen twee dagen druk zijn geweest om diverse mediaorganisaties van oud beeld materiaal te voorzien. Het archief van Beeld en Geluid bevat meer dan 1.600 foto’s en uitzendingen over Mies Bouwman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*