Beeld en Geluid herdenkt Aart Staartjes


Van dinsdag 13 januari tot en met zondag 19 januari biedt Beeld en Geluid in Hilversum bezoekers de mogelijkheid herinneringen op te halen aan de overleden tv-icoon Aart Staartjes. 

Afgelopen zondag overleed Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd. Als bedenker, schrijver, redacteur en acteur in onder andere ‘De Stratemakeropzeeshow’, ‘De film van Ome Willem’, ‘J.J. de Bom voorheen de kindervriend’, ‘Sesamstraat’ en ‘Het Klokhuis’ werd hij ook wel gezien als de peetvader van de Nederlandse kindertelevisie. In de theaterzaal van Beeld en Geluid wordt een speciale compilatie van zijn imposante oeuvre vertoond, naast de volgende twee documentaires uit de archieven:

  • Recht van spreken (Omroep MAX, 2016) 
    Een portret van Aart Staartjes waarin Elles de Bruin met de acteur spreekt over zijn werk en leven. 
  • Opium TV (AVRO, 2012)
    Special over Aart Staartjes, de ‘peetvader’ van de Nederlandse kindertelevisie, met interviews met o.a. Joost Prinsen en Theo Maassen.

Herinnering delen

Daarnaast biedt Beeld en Geluid bezoekers de mogelijkheid hun warmste herinneringen en condoleances te delen in het gedenkboek in het atrium.

Over Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*