Annabelle Zandbergen nieuwe presentator Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een nieuwe presentator bij: in februari maakt Annabelle Zandbergen (29) haar debuut. Zij vult de vacature op die is ontstaan na het vertrek van Siham Raijoul naar Hart van Nederland (SBS6).

Annabelle rondde in 2014 de School voor de Journalistiek in Utrecht af en studeerde aansluitend politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens en na haar studie werkte Annabelle onder meer als verslaggever voor het online videoplatform van de Telegraaf. In die rol volgde zij het koningspaar dat in 2017 een bezoek bracht aan Sint-Maarten, na de verwoestingen door orkaan Irma. Verder werkte zij voor de regionale zender NH Nieuws.

In juli 2018 begon Annabelle bij het NOS Jeugdjournaal als bureauredacteur, sinds afgelopen najaar werkt ze als verslaggever bij het programma. Over haar nieuwe functie zegt ze: “Als kind begreep ik de wereld beter door te kijken naar het NOS Jeugdjournaal. Dat ik nu aan kinderen mag vertellen wat er in de wereld speelt, vind ik een enorme eer.”

Chef Ronald Bartlema is blij dat het presentatieteam straks weer compleet is. “Het NOS Jeugdjournaal is een broedplaats voor aanstormend talent. En na een poosje vliegen talenten ook weer uit. In de afgelopen jaren vertrokken Roos Moggré, Pepijn Crone, Milouska Meulens, Robbie Kammeijer, Welmoed Sijtsma en nu dus Siham naar andere programma’s. Dat doet altijd even pijn. Tegelijkertijd is de zoektocht om nieuw talent te vinden, een spannende en leuke zoektocht.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*