Banijay Benelux gaat samenwerking aan met documentairemaker en filmregisseur Jessica Villerius  

Banijay Benelux kondigt een strategische samenwerking aan met Jessica Villerius, documentairemaker, filmregisseur en oprichter van Posh Productions.

De samenwerking vloeit voort uit de behoefte aan maatschappelijk relevante verhalen vanuit de (internationale) markt, in combinatie met de uitbreiding van het portfolio van Banijay Benelux binnen het documentaire genre en de samenwerking met creatief talent. Villerius staat bekend om haar documentaires over misdaad, psychologie en andere maatschappelijke thema’s, waarbij gelijkwaardigheid tussen mensen centraal staat en waarvan de impact vaak groot is.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “Jessica is een onderscheidende en geëngageerde documentairemaker en heeft een genre opgebouwd met een compleet eigen signatuur. Ik ben onder de indruk van haar talent, journalistieke aanpak en persoonlijke betrokkenheid bij elk onderwerp. Ik verheug mij ontzettend op de samenwerking en kijk uit naar het moment dat haar eerstvolgende (internationale) documentaire uit komt.”  

“Door de samenwerking met Banijay Benelux kan ik me meer dan ooit focussen op waar ik goed in ben en waar mijn hart ligt: het creatieve maakproces en nóg meer mooie en relevante verhalen vertellen”, aldus Jessica Villerius. “Bij een groot deel van de dagelijkse business word ik straks ondersteund en werk ik samen met de collega’s van Banijay voor de internationale distributie van mijn documentaires, films en series. Ik kijk ernaar uit om het samen te gaan doen en dat Posh Productions na vijftien jaar sterker en slagvaardiger wordt en kan gaan groeien.”  

Jessica Villerius richtte Posh Productions in 2007 op en debuteerde met de documentaire ‘Wortels van het kwaad – berichten van Dutroux’. Met het aangrijpende vierluik ‘De Kinderen van Ruinerwold’ won Jessica in 2021 de Gouden Televizier-Ring en werd de serie in datzelfde jaar ook nog de meest gestreamde content op NPO Start. ‘Emma wil Leven’, ‘Deal met de Dood’, ‘Onder de Radar’ en ‘Over de Streep’ zijn andere bekende films en series met maatschappelijke impact die Posh Productions heeft geproduceerd. Afgelopen maandag werd Jessica’s 50ste documentaire – ‘Het Laatste Woord’ – uitgezonden bij NPO2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*