‘Ballenbakstrategie’ Viaplay pijnlijk voor eigen commentatoren

[BLOG] Eerlijk is eerlijk. Ik ben al enige tijd kritisch over het handelen van de Zweedse streamer Viaplay. Kan er niet tegen als je dingen beloofd en de belofte niet waar maakt. Wordt nog geïrriteerder als je niet de ballen hebt om uit te leggen wat de redenen zijn waardoor een gemaakte belofte niet nagekomen kan worden. Want de eerlijkheid is dat er zeker gedurende enige tijd redenen te bedenken zijn waarom van een belofte niet ingelost kan worden.

Maar ooit moet je een oud boek sluiten. En deze ook niet in de boekenkast terugzetten en het gewoon weggooien. Zelfs het brengen naar een kringloopwinkel is in het geval van het ‘Viaplay belofteboek’ geen goed plan. Vroeg of laat kan het namelijk weer als een soort van boemerang je weg kruisen. Dus mijn goede voornemen was om het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen aan te wenden om het schoolbord met al die nare negatieve aantekeningen over Viaplay leeg te wissen. En weer vanaf nul te beginnen als Max zijn eerste rondjes van het seizoen gaat rijden dat hem ongetwijfeld zijn derde wereldtitel gaat opleveren.

En dan……gooit Viaplay zelf weer roet in het eten. Wat is het nu weer voor een vreemde actie van die arrogante Zweden om de radiorechten van Formule 1 te kopen? Krijgen we binnenkort Viaplay Radio in Nederland? Willen mijn vrienden in Stockholm die als straf voor mijn negatieve woordjes mij geen persberichten meer sturen (geeft niet want ik ontvang ze toch wel) in september gaan meebieden op een FM kavel om zo via FM en DAB+ Formule 1-commentaar afgewisseld met nonstop ABBA in de ether uit te kunnen zenden?…..Of is het gewoon om Olav Mol en Alexander Stevens en hun Grand Prix Radio dwars te zitten?

Ik gok op het laatste. Want als het om communicatie gaat, is Viaplay met een casino te vergelijken. Natuurlijk blijven de Zweedse lippen op elkaar. Maar zonder iets te zeggen, geven de Zweedse beleidsbepalers de Nederlandse Formule 1-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk een brevet van onvermogen. De enige reden waarom Viaplay de Nederlandse radiorechten van Formule 1 koopt, is om Olav Mol en zijn voor velen aansprekende commentaar tijdens het rondjes rijden van Max, Lewis, Charles en die andere 17 coureurs buitenspel te zetten. Ik kan mij zo voorstellen dat Nelson en Melroy in dat warme en zweterige Bahrein plots een ijskoude douche voelden toen 6,063,7 kilometer van hen vandaan bekend werd dat hun werkgever zo weinig vertrouwen in hen heeft dat het extra geld moest worden uitgegeven om te pogen hun belangrijkste commentaarconcurrent het zwijgen op te leggen. Enige vorm van welk vertrouwen dan ook is ver te zoeken.

Eigenlijk is het te kinderlijk voor woorden. Je vraagt jezelf af of bij de Zweedse vestigingen van Ikea standaard een ballenbak aanwezig is. En dat tijdens het eten van Zweedse balletjes, het drinken ranja en regelmatig verblijf in de ballenbak tussendoor besloten is om radiorechten van Formule 1 te kopen.

Maar ongewild laat Viaplay maar één ding doorschemeren. En dat is dat voor aanvang van het vorige Formule 1-seizoen een fout is gemaakt bij de keuze voor commentaar en pitreporter. En dat de beleidsbepalers van Viaplay zittend rond de ballenbak zich te groot voelen om dit nu toe te geven.

Arme Nelson en Melroy…….

51 Comments

 1. Viaplay is een immoreel bedrijf. Denk dat Viaplay het meest gehate bedrijf van Nederland, ik denk dat de NS blij is dat ze van de troon gestoten zijn.

  Wat een beschamende vertoning is dat Viaplay zeg. Waar halen ze het lef vandaan om klanten te behandelen als stront en rechten op te kopen voor een platform wat ze niet eens bezitten.

 2. Abo opgezegd , rare tent dat Viaplay! Geven geen echt antwoord op vragen en verhogen dan ook nog de prijs naar een ongekende hoogte!

  • Ik ook opgezegd.
   Had een jaar abo voo 99 euro maar beeld valt regelmatig weg.
   En gewoon een maand voor mijn jaarcontract afloopt afgesloten !!!.
   Nooooooooit meer viaplay, nog niet gratis.

   • Dat ben ik helemaal met je eens maar er is ook geen alternatief jammer genoeg want F1 tv vind ik ook niks. En nu Olaf Mol weg als commentaar ik haat dat bedrijf.

     • Ik dacht ook Olaf te gaan horen maar dat gaat dus niet. alleen beschikbaar in België staat er op de website en datzelfde geld voor de app. Iemand een oplossing?

  • KPN blokkeert geen F1 TV Pro. Gebruik dat al jaren probleemloos. Via Plee komt hier niet in met de streken en slechte commentaar die ze uithalen.

   • Ligt niet aan KPN, maar aan het OS van je televisie..
    Ik heb heb LG en daar kan ik de F1 app (ook) niet op installeren…op mijn telefoon wel, dus cast ik het gewoon van tel naar tv….

    • De app niet maar wel via het web ik heb ook Lg f1 pro via de webbrowser f1 radio via mijn telefoon & soundbar werkt perfect en het oude vertrouwde commentaar van olaf mol
     Succes

 3. Ik ben blij met mijn F1TV abonnement. En wat leuk dat Viaplay zo vlak voor het seizoen weer de negativiteit opzoekt en impliciet reclame maakt voor Grand Prix Radio van Olav Mol, die lekker vanuit België verder gaat. Ik zal aan Olav denken dit weekend!

 4. Ik kijk en volg de sport al 50 jaar, maar ik zal nooit, maar dan ook nooit een abo afsluiten bij Viaplay. Dat soort investeringsmaatschappijen denken gewoon even een markt op te kunnen kopen en hebben schijt aan U en mij, de kijkers en liefhebbers.
  Denken zij nu echt dat wij ons laten dwingen tot het beluisteren van hun beroerd saaie en emotieloze commentatoren? Ga weg bij Viaplay mensen en schakel over op de F1TV Pro app. Kost minder en topkwaliteit stream. Engels commentaar of dat van Olav eronder, prima! Straf die arogantie af!!

 5. Waarom een radiozender om tijdens de race het commentaar van hun beiden heren te laten horen🤔 De echte fans zitten immers als voor de tv om hun te horen lijkt me.
  Degene die de radio aanzetten doen dat om hen juist niet te horen maar Olav en Jack.
  Nee het is inderdaad alleen om Olav uit te schakelen, althans dat was de bedoeling.
  Lachende derde is de Fia, duur de rechten van zowel tv als radio verkocht. Ook nog eens die van België en dan heb ik het nog niet over al die mensen die mede vanwege de hoge kosten (want de radiorechten erbij zal ook wel het nodige gekost hebben) viaplay niet meer kunnen betalen en naar f1tvpro overstappen 😂👊 goede actie hoor!
  Samenwerking is de enige oplossing willen ze hier nog vrienden maken…

 6. ‘Via-de-Plee’ is niet goed bezig. Het in negatief daglicht zetten van de concurrentie èn eigen commentatoren, zou mij pijlsnel vertrek aankondigen bij deze werkgever die alleen maar op geld uit is en de klant laat voor wat hij is. Hopelijk gaat de boel financieel stuk op de investeerders .

 7. jammer dat de huidige commantaren zoveel minder is dan dat wij gewend waren een dooie boel.
  wij missen Olaf Mol die maakte het met veel kennis en op een leuke manier, jammer.

 8. Beste mensen wij zullen Olaf en collega’s missen door de streken van Via play. Hoop dat de mensen en medewerkers van Formule 1 Radio toch weer een manier vinden om het uitzonderlijk fijne commentaar van Olaf en Jack weer in de ether te krijgen. Wij hebben speciaal daarvoor een internetradio aangeschaft.

 9. Apart. Dus als Olaf radiorechten aanvraagt opdat een ander niets kan, is het goed. Wanneer een ander radiorechten aanvraagt, waarna vervolgens o.a. Olaf niets kan, begint iedereen te miepen dat het oneerlijk
  is. Of zie ik dit verkeerd.

 10. Haha Viaplay wat en flop, ik heb er even gebruikt van gemaakt, maar ik kwam al gauw tot de conclusie dat het 10x niets was.
  Het haperende beeld, en de verslaggeving, zo bizar slecht.
  Ik wilde al langer iptv dus ik heb de gok gewaagd voor een jaar.
  Ik kijk nu lekker bij de Engelsen F1, 2 uur F1 voor de race en 2 uur F1 na de race, dus 6 uur lang F1.
  En als de race is, dan zetten we Olaf aan, dubbel genieten.

  • Haha Viaplay wat en flop, ik heb er even gebruikt van gemaakt, maar ik kwam al gauw tot de conclusie dat het 10x niets was.
   Het haperende beeld, en de verslaggeving, zo bizar slecht.
   Ik wilde al langer iptv dus ik heb de gok gewaagd voor een jaar.
   Ik kijk nu lekker bij de Engelsen F1, 2 uur F1 voor de race en 2 uur F1 na de race, dus 6 uur lang F1.
   En als de race is, dan zetten we Olaf aan, dubbel genieten.

  • Alexander Stevens is de oprichter en mede-eigenaar van Grand Prix Radio. Doe ff je huiswerk voordat je begint te schelden.

 11. Een heel ander geluid: vind de twee Viaplay-boys een verademing
  . Wees eerlijk mensen: wie was er in het pre-Max tijdperk een fan van het geneuzel van Olav Mol en Jack Plooi? De heren zijn meegelift op het succes van Max en hangen nu de old boys uit die het allemaal al lang wisten. We leren nu wekelijks meer over autosport dan in al die voorgaande Ziggo-jaren..

  • Eindelijk! Ik vind Nelson en Melroy ook prima te pruimen en als ik het zat ben wordt het weer ff Crofty en Brundle of Ed (benzijnnaamffkwijt). Ook Viaplay lift mee op het succes van Max (en nu ook Nyck).

 12. Jaar abonnement voor 99€,verlengd voor nieuw jaarcontract voor 10.49€ per maand,na hulp via de chat met klantenservice,was zo gebeurd
  Geen problemen met streaming
  De combinatie met Engels voetbal is voor mij de reden om niet over te stappen,er zijn best dingen die verbeterd kunnen worden, maar dat heb je overal

 13. Ik vraag me af waarom je niet geselecteerd kan worden als geluidsspoor op F1TV.. Je hebt de rechten toch? Misschien kost het iets meer techniek. Maar het stoorde me ook als er tussen kwalificaties de studio werd uitgezonden van ViaPlay.. Er kan nog wel iets beter. Zelfs aan F1TV, maar ik ben het met de meerderheid eens. Liever F1 met Olav dan van ViaPlay..

 14. Voor wie toch wil luisteren, maar niet in België woont, ff een VPN downloaden en verbinden met een server in België. Ook met een gratis VPN moet het lukken. Ik heb zelf Nord VPN.
  Mijn persoonlijke setup thuis, Olav op de bluetooth speaker, F1 tv Pro op de Chromecast (tv is te oud om het direct te installeren). Werkt nagoeg probleemloos.

 15. En de volgende streek van Viaplay is het voortijdig beëindigen van de “13 maanden”abonnementen.

  Viaplay had halverwege/eind februari 2022 een introductieaanbieding:
  13 maanden Viaplay voor € 99,-.
  Zoals bekend trad op 1 maart 2022 de dienst in werking. Met wat haperingen, blokjes etc, maar dat lag uiteraard aan de klanten.
  Op 1 maart 2023 worden de 13 maanden klanten afgesloten (wat een timing: vlak voor het eerste race-weekend) en Viaplay steekt dus de 13e maand in haar eigen zak.

  Viaplay is via chat en telefoon zeer slecht bereikbaar, maar als het je lukt om erdoor te komen kun je € 10,- retour krijgen MITS je bewijst dat het een 13 maanden overeenkomst was.

 16. Als je 2 miljoen mensen kunt interesseren met je GP radio dan toont dit aan dat er 2 grote verliezers zijn Viaplee en de race liefhebber. De arrogantie om je beloftes na te komen geven aan dat deze partij maar 1 ding belangrijk vindt namelijk uw geld en als dat de sport kapot maakt juist nu wij succes hebben laat ze koud. Helaas heeft F1 het commentaar er u ook opgezet en moet je dit standaard uitzetten. Ik hoop vurig dat hoogmoed voor de val komt en wel op tijd zodat wij het volk weer kunnen genieten. F1 is een sport met de leukste fans en kost de gemeenschap geen geld! Het lijkt wel of Vattenfal en Viaplay niet begrijpen dat zij nog niet bestonden toen wij al van deze sport genoten. Een F1 fan is nu een pin automaat.

 17. Ik heb mijn abbo ook opgezegd en voor 50,00 per jaar F1TV PRO aangeschaft.

  Het is even wennen maar je krijgt het commentaar van Viaplay erbij.

  Nu zet ik tijdens de kwalli en race steeds mijn luidsprekers aan en luister naar Grand Prix Radio. Dat deed ik vorig jaar ook al…..

 18. Ik erger me groen en geel aan het gewauwel van de commentator bij Viaplay F1.
  “Echt, echt, echt”, “ verder, verder en verder”, etc. etc.
  Een stoere mannensport en dan dat verwijfde commentaar er bij.
  Kijk nu met het geluid uit naar de kwalificatie.
  Olaf waar ben je!?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*