AVROTROS verbindt met muziek tijdens Pride Amsterdam

De internationaal bekende Pride Amsterdam heeft dit jaar als centraal thema #YouAreIncluded en staat voor zowel individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid hiervan is van groot belang. AVROTROS vaart traditiegetrouw mee met een eigen boot en zendt dit jaar voor de twaalfde keer de Canal Parade uit. Zo krijgen niet alleen mensen op de kade maar ook mensen thuis de belangrijke boodschap mee.

Op 5 augustus wordt in de middag op NPO1 live verslag gedaan van de botenparade en ‘s avonds is er op NPO3 een compilatie-uitzending. De presentatie is dit jaar in handen van Splinter Chabot, samen met collega’s Charisa Chotoe en Shay Kreuger. Shay Kreuger geeft informatie over de 80 boten die langsvaren en Charisa Chotoe doet vanaf de kade verslag. Splinter staat op een aangemeerde boot en ontvangt aan zijn regenboogdesk meerdere gasten waaronder YouTuber Jessie Maya, cabaretier Jörgen Raymann en rapper King Faisel.

MUSIC INCLUDES US
Het thema van Pride dit jaar sluit naadloos aan op waar AVROTROS voor staat; Wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je bent opgeleid is niet belangrijk: niemand wordt uitgesloten. AVROTROS staat voor verbinding. Dat doet de omroep tijdens de Canal Parade met het thema MUSIC INCLUDES US. Dit jaar vaart Alessandra mee, die met haar lied ‘Queen of Kings’ bij het Eurovisie Songfestival de 5e plek voor Noorwegen behaalde. Ook zal de kersverse Miss Nederland, Rikkie Kollé, op de boot staan. Zij is de eerste transvrouw die deze titel mag dragen. DJ N3NA draait naast haar eigen songs, dé Songfestival hits van de afgelopen jaren.

Meer Pride bij AVROTROS
Er is meer aandacht voor de Pride zoals bij EenVandaag. Daar gaat het in de uitzending op 5 augustus onder meer over het jaarlijkse onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel over thema’s die de LHBTIQ+ gemeenschap raken. Bart Arens en Carolien Borgers maken het programma ‘Vier De Liefde’ live vanuit de Hermitage op NPO Radio 2. Luisteraars kunnen platen aanvragen en verhalen delen die met Pride te maken hebben. Tevens wordt er verslag gedaan van de Canal Parade met verslaggevers langs de route en op de boot van AVROTROS. Op avrotros.nl/pride en de social media kanalen van AVROTROS kun je vanaf 2 augustus de driedelige serie ‘My Pride Anthem’ volgen. Een online programma waarin bekende gezichten uit de queer community aan elkaar gekoppeld worden en elkaars Pride anthem raden en beluisteren.

Pride Amsterdam – Canal Parade, zaterdag 5 augustus vanaf 12.00 uur bij AVROTROS op NPO 1 en vanaf 22.15 uur op NPO 3EenVandaag, zaterdag 5 augustus, om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1Vier De Liefde, zaterdag 5 augustus, tussen 14.00 en 18.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 2

3 Comments

  1. Zal Frits Huffnagel wel “geregeld” hebben als vice voorzitter van de RvT bij AVROTROS.
    Zo gaat dat in “Hillywood”……………………………

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*