AVROTROS samen met KWF in actie voor Marathon tegen Kanker

Na een succesvolle eerste editie komen tientallen BN’ers dit jaar opnieuw in actie voor Marathon tegen Kanker, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Zo duikt modeontwerper Olcay Gulsen in het diepe en traint ze voor een triatlon. Zal ze haar watervrees overwinnen? Daarnaast wandelt paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel van Amsterdam naar Alkmaar, komen Nick & Simon, Glennis Grace en songfestivaldeelnemers OG3NE optreden en staat NPO Radio 2 wederom één dag geheel in het teken van KWF Kankerbestrijding. Marathon tegen Kanker is op woensdag 17 mei om 21.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en wordt live uitgezonden vanaf het Waagplein in Alkmaar. Presentatie is voor het tweede jaar op rij in handen van Caroline Tensen.

In Marathon tegen Kanker beleven verschillende marathonacties van bekend en onbekend Nederland hun finale. Zo is Olcay Gulsen, modeontwerper en eigenaar van Supertrash en St. Studio, ondanks haar watervrees al maanden aan het trainen voor een triatlon, bestaande uit 40 kilometer wielrennen, 10 kilometer hardlopen en 1,5 kilometer zwemmen. Voor mentale en fysieke steun wordt ze bijgestaan door onder anderen Simon Keizer, Leontien van Moorsel, Rik Brandsteder, Churandy Martina en Maarten van der Weijden. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel wandelt tijdens haar marathon met vele supporters van Amsterdam naar Alkmaar. Zelf werd ze afgelopen maart voor de achtste keer schoon verklaard van kanker. Ook NPO Radio 2 komt in actie voor Marathon tegen Kanker. Op woensdag 17 mei toeren de dj’s door het land met een speciale NPO Radio 2 Collectebus, doen ze verslag van verschillende marathonacties en spreken ze patiënten en wetenschappers op het gebied van kankeronderzoek. Luisteraars kunnen een plaatje doneren via de website en NPO Radio 2 app. Alle betrokkenen bij Marathon tegen Kanker werken mee vanuit een eigen persoonlijke motivatie.

Marathon tegen Kanker, woensdag 17 mei om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*