AVROTROS lanceert scenarioprijs voor jong talent van Nederlandse Filmacademie

AVROTROS heeft een prijs in het leven geroepen om jong scenariotalent te stimuleren. Vanaf dit jaar kunnen studenten van de Nederlandse Filmacademie meedingen naar de AVROTROS scenarioprijs waarmee een beurs kan worden gewonnen voor een internationaal georiënteerde schrijfopleiding -of training. De jury van deze nieuwe filmprijs bestaat uit Simone van den Ende (hoofd drama AVROTROS) en de scenarioschrijvers Frank Ketelaar (Overspel, De Prooi, Bloed, zweet & tranen) en Anne Barnhoorn (Aanmodderfakker, De ontmaagding van Eva van End).

Bart Römer, directeur Nederlandse Filmacademie: “De Nederlandse Filmacademie is ongelooflijk blij met dit initiatief van AVROTROS. Het Nederlandstalig televisiedrama, een speerpunt bij de publieke omroep, kent de laatste jaren een toenemende kwaliteit, die ook door een breed kijkerspubliek wordt herkend en omarmd. Deze stimuleringsprijs voor het scenario van AVROTROS maakt het mogelijk om aanstormende scenaristen een extra duwtje in de rug te geven. En dat strookt volledig met onze gezamenlijke drama-ambities voor de toekomst.”

De AVROTROS scenarioprijs 2016 wordt uitgereikt op 27 juni, de Dag voor Pers en Relaties van de Nederlandse Filmacademie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*