Arie Slob (CU) politiek verantwoordelijk voor Mediazaken

Voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob wordt minister van Onderwijs en Media. Volgende week worden de kabinet Rutte-3 ministers beëdigd door de koning.

In het vorige kabinet was staatssecretaris Sander Dekker (VVD) als staatssecretaris verantwoordelijk voor mediazaken. Hij was vol goede moed toen hij vier jaar geleden zijn tanden zette in de publieke omroep, maar veel van zijn plannen om het publieke bestel te hervormen kreeg hij niet door de Kamer.

NPO-voorzitter Shula Rijxman gaf onlangs in een Radio 1-interview al aan dat zij de NPO-kritische Sander Dekker niet gaat missen. Vorige week gaf ze aan dat NPO blij is met het nieuwe regeerakkoord. Volgens het regeerakkoord bezuinigt het kabinet voor het eerst sinds 2014 niet op de publieke omroep. In plaats van aandacht voor Hilversum kijkt het kabinet naar de rest van de pers in Nederland en mag Slob 5 miljoen euro uitdelen voor onderzoeksjournalistiek.

1 Comment

  1. Waarom NPO 3 niet gebruiken als sportzender? Zoals vandaag op npo1 sportjournaal, npo2 wk vrouwenvoetbal en straks op npo3 wederom wk-voetbal.
    Te zot voor worden eigenlijk. Hoeft men ook de sportuizendingen niet af te breken omdat de tijd er op zit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*