Arbeidsvitaminen-icoon Hans Schiffers in nieuwe seizoen De Broadcast

Vandaag start het nieuwe seizoen van de populaire media podcast ‘De Broadcast’. In de eerste aflevering van het 4e seizoen is AVROTROS DJ Hans Schiffers te gast. Zoals te doen gebruikelijk duiken podcasthosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen weer in de rijke media loopbaan van de gasten. Aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes komt de gehele loopbaan van de betreffende gast voorbij. Hans Schiffers is al sinds 1985 op de Nationale radio te horen, al die tijd voor de AVRO (tegenwoordig AVROTROS) op Radio 3, NPO Radio 2 en inmiddels op NPO Radio 5. 

Naast radio heeft Hans ook TV Programma’s gepresenteerd, zo presenteerde hij ‘De Sleutels van Fort Boyard’ en hij was jarenlang ‘Mr. Boggle’. Over zijn TV carrière zegt hij “Het is niet gezond voor mensen zoals ik om heel veel op TV te zijn, je werd toch een beetje paranoia ervan”. Radio past hem beter dus en dat doet hij al meer dan 35 jaar en nog altijd met plezier. Hij presenteerde onder meer schiffers.fm en je hoort hem elke werkdag op NPO Radio 5 in het legendarische programma ‘De Arbeidsvitaminen’. Op Radio 3 begon Hans zijn loopbaan in de tijd dat Erik de Zwart en Jeroen van Inkel ook op Radio 3 presenteerden, maar weliswaar voor een andere omroep. Hans zegt over 1 van zijn collega’s “Jeroen van Inkel was een DJ om jaloers op te zijn. Die wilden we allemaal wel zijn. Alles klopte aan hem.” 

Voor de rest van Hans’ mooie verhalen luister je vanaf vandaag naar ‘De Broadcast’. Te beluisteren via de bekende podcastapps of via debroadcast.nl.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Renze Klamer, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. De volgende gast is 538 DJ Mark Labrand.

5 Comments

  1. Ik vind Hans een van de allerbeste radiopresentator. Een radioreus zou Bert Kranenbarg zeggen. Hij is de Leo Blokhuis qua muziekkennis. Legendarische vond ik zijn uitleg wb de dood van Pal McCartney. Maakte hij een uitzending over. George Micheal heeft hij geïnterviewd. Was mister top2000!
    En, niet onbelangrijk, hij heeft een prachtige herkenbare radiostem.

    Heeft die man eigenlijk al een euvre award?

  2. Een uitstekende radiomaker, een pure vakman. Zijn grootste kracht is misschien wel dat hij bij Arbeidsvitaminen de muziek het werk laat doen en zichzelf nooit opdringt aan de luisteraar. Er zijn er genoeg die zichzelf reuze interessant vinden en vijf kwartier in een uur willen volbabbelen. Hans Schiffers daarentegen heb ik mij nog nooit aan geërgerd. Laat deze man alsjeblieft fijn op de radio blijven tot zijn pensioen, hij zou er velen een plezier mee doen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*