Rob Stenders en Jeroen van Inkel in de Hitradio Veronica Replica studio

In deze aflevering van VOOST3 zijn Rob Stenders en Jeroen van Inkel te gast in de Hitradio Veronica Replica studio, om te praten en herinneringen op te halen aan het legendarische programma Stenders en van Inkel.

9 Comments

 1. Ik vind de interviews van VOOST3 best wel interessant. Tegelijkertijd vind ik het eenzijdig, omdat het bijna alleen maar over de periode van Radio Veronica in de jaren 80 gaat. Het komt doordat de interviewer en de uitgenodigde gasten (radiomakers van toen) in de jaren 80 opgroeiden/jong waren. Die tijd heeft veel indruk op ze gemaakt, wat ik kan begrijpen, ze zijn nu vijftigers, zestigers.

  De interviews geven geen complete blik op de Nederlandse radio in de jaren 80. Jongeren luisterden veel naar Radio Veronica. Het is natuurlijk niet zo dat de hele samenleving in de jaren 80 jong was. Mensen die toen van middelbare leeftijd waren en ouderen luisterden waarschijnlijk meer naar de andere omroepen, dan naar Radio Veronica. De jongeren van toen, die vonden veelal de andere omroepen saai. Ze schakelden de radio uit als Veronica niet uitzond. En waren ook leeftijdsgroepen die de radio juist uitschakelden als de uitzendingen van Veronica begonnen.

  • Ze kiezen bewust voor dit onderwerp en de beperkingen die daarmee gepaard gaan en hebben met hun programma duidelijk niet tot doel het hele radiolandschap van die tijd in beeld te brengen. Ze pakken een heel klein stukje en dat mag.

  • In de jaren 80- luisterden wij bijna altijd hilversum 3, behalve op woensdagmorgen dan stond hij op radio 2 vanwege veronica en in de middag op radio monique (of later 819). er was gewoon niet veel keuze tenzij je het geluk had de landpiraten te kunnen ontvangen. ik had er ene radio voor op zolder staan en kon zo de zenders uit amsterdam, nijmegen e.d. ontvangen maar de meeste leeftijdsgenoten hielden het gewoon bij hilversum 3 zelfs als de vara dinsdag bezig was

  • Eenzijdig? Her ging over Stenders en van Inkel. De volgende aflevering gaat misschien over Tineke…
   Als ze de hele periode van zo,n 50 jaar in beeld willen brengen kunnen ze beter Ladieladieda Bart van Leeuwen uitnodigen.

   Die vergeet bij het theater v.h S.nog weleens dat hij er nu namens de KroNcrv zit.
   En dat geeft niks.

   • Deze aflevering ging over Stenders en van Inkel, dat klopt. Bij de andere afleveringen van VOOST3 is de focus ook steeds op de jaren 80 gelegd. En dat geeft een eenzijdig beeld over de geschiedenis van Radio Veronica.

    Het is tot nu toe een serie van en voor vijftigers, zestigers. Die hebben de volle vrijdag periode heel bewust meegemaakt. De jaren daarna (jaren 90 en 00) vinden ze misschien wat minder interessant. Wie weet, komen er nog afleveringen waarbij meerdere fases van Radio Veronica worden uitgediept.

 2. Leuk interview! Leuke muziek, lekkere jingles en faustiaanse DJs. Alles zat mee, alles kon nog. Veronica jaren80/90 mag van mij wel wat meer aandacht krijgen. Er is een generatie mee opgegroeid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*