Annette Barlo: “De NPO heeft geen interesse meer in een nieuwe serie van Oppassen!!!”

Annette Barlo over comedyserie Oppassen!!! in podcast Daar Bleef Je Voor Thuis!

In een nieuw seizoen van depodcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan de legendarische VARA-comedyserie Oppassen!!!. Samen met hoofdrolspeler Annette Barlo blikken zij terug op het succes, de opnames en de warme familiebanden van voor en achter de schermen. Ook komt de mogelijke terugkeer van de serie uitgebreid aan bod. 

De podcast zit bomvol fragmenten en feitjes over de serie, dit keer uit de eerste hand van “Anna Bol” zelf. Annette is bezig om Oppassen!!! in een nieuwe, hedendaagse versie terug op de buis te krijgen. Een gezin met grootouders in een huis vormen opnieuw de basis van een mogelijk nieuwe serie. Het samengestelde gezin speelt meer dan ooit en Nederland heeft meer dan ooit de behoefte aan verbinding en om een half uurtje lekker te ontspannen”, aldus Annette in de podcast. Of die serie er komt is onzeker. “De NPO heeft geen interesse meer in een nieuwe serie van Oppassen!!! Maar wij gaan het niet loslaten. Er zijn ook andere omroepen en streamingdiensten. We willen het nog steeds gaan oppakken.”

In de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

4 Comments

  1. In de tweede regel staat depodcastserie maar uiteraard moet dit de podcastserie
    zijn. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  2. Klopt. En zelfs met degenen die een reboot verdienen, gaat het vaak mis. De ‘Zeg ‘ns Aaah’- en ‘Kees &Co’-reboots mislukten bijvoorbeeld helemaal.

  3. Ik denk dat een reboot van Oppassen wel kan werken al moet er wel een en ander aan worden veranderen. Het moet denk ik geen sitcom worden zoals het destijds was met losse plotjes maar meer een locatie serie en ook wat dieper. Een komische dramaserie dus eigenlijk. Kan wel bij RTL, SBS of een van de streamingdiensten.

    Zeg ns Aaa 2.0 werkte niet omdat de reboot misschien wat laat kwam en omdat de personages rondom Mien (moeder en nichtje i.p.v. Koos) niet goed werkte. Waarom alleen eenmalig een gastrol voor zus Annie (Ria Valk). Het personage Koos zat helemaal niet de nieuwe serie, hij was in Frankrijk in huis bij de oude dokter. Het waarom werd nooit helemaal duidelijk. Voor wat klusjes maar duurt dat zo lang? En waarom was Mien dan niet mee. Of waren ze gescheiden? Het werd nooit duidelijk en ook hierdoor oogde het personage Mien ongelukkig in de reboot.

    De reboot van Kees & Co had heel leuk kunnen zijn maar sloeg de plank volledig mis door het personage Rudy door iemand ander gespeeld weer in te laten trekken bij Kees met zijn vrouw en kinderen. Dom gekozen. Het personage Anne had terug moeten keren in haar ouderlijk huis met haar 2 kinderen bij Kees en haar nieuwe man. (die ontbrak) Wat ook nog had gekund was de dood van Ben negeren en hem in de reboot weer samen met Kees te laten zijn. Dit deed men ook bij de reboot van Roseanne in Amerika. Ook miste de nieuwe Kees & Co buurvrouw Sonja. Deze had best door iemand anders gespeeld kunnen worden. Er zijn te veel verkeerde keuzes gemaakt bij de reboot van Kees & Co. Dit had men in de voorbereidingen al moeten weten. Er is een aflevering die we goed werkte en dat was de aflevering in seizoen 2 waarin Amber Tetterissa als Anne eenmalig een gastrol heeft met haar nieuwe vriend. In deze aflevering is een beetje de dynamiek te zien die de reboot had moeten hebben en die ook had kunnen groeien als ze voor deze weg hadden gekozen. Jammer!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*