André van Duin ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award

André van Duin is vandaag onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Hij ontving de prijs uit handen van zijn goede vriendin Simone Kleinsma tijdens het NPO Radio 5-programma BertOp5 (KRO-NCRV) van presentator Bert Kranenbarg. 

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Acteur, komiek, presentator, programmamaker, tekstschrijver en zanger: André van Duin is al decennialang een groot talent op tal van terreinen. NPO Radio 5 eert hem dit jaar speciaal voor zijn muzikale oeuvre met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Van vrolijke carnavalskrakers zoals Er Staat Een Paard In De Gang en Het Pizzalied, de evergreen Als De Zon Schijnt tot de aangrijpende ode Voor Altijd; generaties Nederlanders groeiden op met zijn bijzondere liedjes. André: bedankt!”

De eerste single van André van Duin verscheen bijna zestig jaar geleden: Hé! Hé! (Ik heet André). Daarna volgden nog tientallen albums en singles, waarvan velen een hit werden. Van Duin stond dit jaar met drie nummers in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5: Als De Zon Schijnt, Een Echte Vriend en Mijn Allergrootste Fan.

Eregalerij
Eerder ontvingen Willeke Alberti (2022), Boudewijn de Groot (2021) en Rob de Nijs (2020) de NPO Radio 5 Evergreen Award.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit voornamelijk de jaren 60 en 70 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet, de NPO Radio 5-app, NPO Luister en digitale radio (DAB+).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*