André van Duin en Ferry de Groot krijgen jingle-aubade

Zaterdag 7 januari 2023 bestaat de Dik Voormekaar Show precies 50 jaar. Om die reden krijgen de makers, André van Duin en Ferry de Groot, een jingleaubade: 50 jaar Dik Voormekaar in 50 jingles. Jingleweb brengt daarmee een eerbetoon aan de makers, het programma en de nog altijd vele fans.

De aubade

De aubade bestaat uit 50 jingles en tunes, die stuk voor stuk online kunnen worden afgespeeld op een speciale player, voor Jingleweb ontwikkeld door het bedrijf CSN Media in Berghem. De jingles en tunes bestrijken de hele periode van de Dik Voormekaar Show: van de eerste uitzending op zeezender Radio Noordzee Internationaal op zondag 7 januari 1973 via de afleveringen bij de NCRV (1974-1985) en de TROS (2000-2003) en TROS TV.
De jingle-aubade is vanaf nu toe horen via www.jingleweb.nl.
Eerder kregen radiomakers Edwin Evers (2018) en Felix Meurders (2016) ook al een soortgelijke audio-aubade. Ook die zijn via Jingleweb te horen.

Jingleweb
Jingleweb (Het  Genootschap radiojingles en –tunes) is een niet-commerciële organisatie, opgezet door de journalisten Jelle Boonstra en Benno Roozen. Zij beheren een Nationaal Archief met radiojingles en radiotunes zoals die vanaf 1945 tot nu op de radio zijn (geweest). Jingleweb omvat een archief van 6.000 uur aan jingles, tunes en radiovormgeving.

In eigen beheer gaven zij eerder meer dan 10 cd’s uit met jingles en tunes. Ook maakten zij recent ‘Het Complete Tunesboek’ (september 2022) en eerder ‘Het Tunesboek’ (2007), evenals het boek (+CD) ‘Dik Voormekaar – het eerste jaar’ (2009) en de uitgave ‘Groot in jingles’ over jinglebedrijf Top Format (2000).

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*