Amsterdam Light Festival; een cultureel uitje op het water

Colorful traditional old buildings in sunshine day at Amsterdam, Netherlands

Wil je deze winter nou eens echt wat anders leuks doen? Niet een binnen activiteit, maar lekker buiten en toch gezellig en sfeervol? Bekijk dan het beroemde Amsterdam Light Festival vanaf het water.

Tijdens de donkerste dagen van het jaar is het in Amsterdam super gezellig en is de stad op zijn mooist. De sfeer spat ervan af! Dit is namelijk de tijd van het Amsterdam Light Festival. Tijdens dat festival zijn de grachten, bruggen en omliggende gebouwen verlicht met duizenden lichtjes. En dat geeft een geweldige sfeer, die nog eens wordt versterkt met andere evenementen en activiteiten die er gelijktijdig in de hoofdstad worden georganiseerd. Denk daarbij aan diverse kerstmarkten of een ijsbaan. Het is een ideaal moment voor een cultureel uitje met je geliefde, vrienden, familie of misschien zelfs collega’s naar onze bruisende hoofdstad.

Bekijk het Light Festival vanaf het water

De beste en gezelligste manier om het lichtjesspektakel te bewonderen is vanaf het water, varend over de grachten (die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan) en de Amstel. Met de Amsterdam Boat Experience kun je kiezen uit diverse soorten boten en arrangementen om optimaal en te genieten van de sfeer in Amsterdam. Er zijn salonboten, maar ook open boten en boten die volledig zijn af te huren voor een privé aangelegenheid.

Individuele tochten

Wil je lekker romantisch met je geliefde, je gezin of met een klein groepje vrienden genieten van het Amsterdam Light Festival dan kun je individuele tickets bestellen op de website van de aanbieder van rondvaartboten door Amsterdam. Zulke tickets zijn er al vanaf € 19,50 voor een grachtentocht van ongeveer 75 minuten. Met een arrangement erbij kun je tijdens de tocht ook nog eens onbeperkt genieten van bier, glühwein en fris. Kies je voor de overdekte salonboot dan bewonder je “Amsterdam by night” comfortabel achter glas. Maar je kunt ook kiezen voor een romantische (half) open boot en samen onder een dekentje in de buitenlucht de lichtjes bewonderen. De keuze is aan jou!

Met een groep het Light Festival bekijken

Ben je met een grotere groep, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje, dan is er de mogelijkheid om een boot geheel af te huren voor een onvergetelijke boottocht door de verlichte Amsterdamse grachten. Je huurt deze boten per uur, inclusief kapitein uiteraard en hebt ook de mogelijkheid om een drankenpakket toe te voegen. De meeste van de boten zijn trouwens elektrisch en daarmee is jouw culturele uitje ook nog eens een verantwoord uitje zonder onnodige vervuiling. De kleinst beschikbare boot biedt ruimte aan 22 passagiers terwijl de grootste maar liefst 99 passagiers kan vervoeren.

Wanneer is het Amsterdam Light Festival?

Tijdens het Amsterdam Light Festival branden de lichtjes in de Amsterdamse binnenstad elke dag van 17.00u tot 23.00u in de periode van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024. De afvaarten van de rondvaartboten zijn speciaal afgestemd op deze tijden.

Kaartjes bestellen is heel eenvoudig

Het bestellen van een kaartje voor een boottocht langs de verlichte grachten van Amsterdam is heel eenvoudig en veilig online te regelen op de website van de aanbieder. Je kiest de gewenste datum en tijdstip en het type boot dat je wilt. De beschikbare afvaarttijden verschijnen vervolgens in beeld. Met een paar kliks heb je op die manier een onvergetelijk cultureel uitje geregeld. En kun je onverwacht niet op de geboekte datum, dan is dat geen enkel probleem! Tot 24 voor aanvang van de grachtentocht kun je namelijk helemaal gratis omboeken.

We wensen je heel veel plezier tijdens het Amsterdam Light Festival en een behouden vaart!