Amara Onwuka terug bij RTL

Amara Onwuka is vanaf april 2024 weer te zien als meteoroloog van RTL Weer en Buienradar. Ze keert na een afwezigheid van vijf jaar terug bij RTL. “Blij om weer terug te zijn en opnieuw deel uit te gaan maken van het team van RTL Weer.” Amara Onwuka (48) was tussen 2013 en 2019 al te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. De afgelopen jaren presenteerde ze het weerbericht voor Weer.nl en SBS 6.

Onwuka: “Het is een boeiende tijd voor meteorologen. Het weer is altijd al interessant, maar wordt ook extremer en grilliger. Grote hagelstenen, valwinden, tornado’s en extreme droogte zijn in Europa bijna geen uitzondering meer. Ook in Nederland neemt de onvoorspelbaarheid toe; allemaal gevolgen van de atmosfeer die warmer wordt en daarmee ook onverwacht en soms zelfs explosief kan zijn. Onze taak als meteorologen van RTL Weer wordt hiermee belangrijker: we doen een zo nauwkeurig mogelijke verwachting, zodat iedereen zich hier zo goed mogelijk op kan voorbereiden. De klimaatdesk van RTL Nieuws is hierop een mooie aanvulling; weer en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”Onwuka studeerde aan de kunstacademie in Utrecht. In 2006 volgde ze een opleiding bij Meteo Consult, daarna werd ze weervrouw voor de regionale televisie. Naast haar werk als meteoroloog, was ze ook in andere tv-programma’s te zien. Zo was ze in 2015 de winnaar van Expeditie Robinson en was ze in 2021 te zien in het Videoland-seizoen van De Verraders.

Amara Onwuka maakt vanaf 1 april 2024 deel uit van het roulerende team van weerpresentatoren van RTL Weer en zal in de loop van de maand weer te zien zijn in alle verschillende uitingen van het weerbericht op de RTL-zenders en online op de app en site van Buienradar. RTL Weer is een onderdeel van RTL Nieuws. 

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*