TV-serie Willem Ruis in de maak

Hilversum bereidt zich voor op een dramaserie over Willem Ruis, de legendarische quizmaster die in 1986 op 41-jarige leeftijd overleed. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander vandaag.

De serie, een idee van Carlo Boszhard en geschreven door dochter Suus Ruis uit Hilversum, zal focussen op de laatste twee jaar van Ruis’ leven. Boszhard, die in 2011 de eenmalige Willem Ruis Award won, treedt op als producent van het project, dat nog een zender zoekt voor uitzending. Ruis, bekend van shows als ‘De Willem Ruis Lotto Show’ en ‘Sterrenshow’, wordt door Boszhard geprezen om zijn vermogen om de taal van het volk te spreken.

bron: Gooi en Eemlander

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20240228_24836000?utm_source=google&utm_medium=organic

14 Comments

  • Het probleem is steeds dat rechts alles links vindt omdat alles wat niet rechts is voor hun automatisch links is. En denken is sowieso niet hun sterkste punt.

 1. Ik heb ’n behoorlijk aantal jaren met Willem gewerkt, ben héél benieuwd of Boszhard het ’n reeël én waarheidsgetrouw beeld kan of mag geven ???

  • Ja Herman daar ben ik ook benieuwd naar……het klinkt gek maar ik denk nog wel eens aan hem zoals wij hem bij Langs de Lijn en oog op morgen hebben meegemaakt….hij had een grote ambitie….en daar praatte hij met iedereen over….en bij mijn afscheid nu 20 jaar geleden kreeg ik van de VARA DVD’s mee met shows en interviews van Willem Ruis en dan kijk ik er nu naar en dan vind ik het nog steeds knap wat hij gedaan heeft.

   • Sterker nog Juul;Begin jaren tachtig raakte Willem gescheiden …en dan kwam het voor dat wij radiotechnici aan een lange tafel in het videocentrum zaten te dineren en Willem met zijn 2 kleine dochtertjes gewoon bij ons kwam zitten….Dus oppassen met dat soort opmerkingen!!!

 2. Ik denk dat Willem Ruis in deze tijd ook af was gefikt met zijn gedrag. Mijn ouders zaten in het publiek en hij liep schreeuwend door die tent van de sterrenshow, ook tegen kandidaten was hij ongeduldig. Toch was er ontzag voor hem, hij bezat de kunst van het presenteren en spanningsopbouw van een quiz als geen ander.
  Het is niet onbekend dat Boszhard in Ruis zijn grote voorbeeld zag en mn in de aalsmeertijd hem kopieerde. I
  De beste man is inmiddels een kleine 40 jaar overleden en een steeds kleiner publiek dat hem mee heeft gemaakt als collega of tv-ster. Een videolandserie gaat het worden vermoed ik. Er is iig genoeg drama in de laatste jaren met de verslavingen, problemen met de zender, show en moordende concurrentie van groots amusement.

  • Ik vermoed dat die hele serie er niet komt, anders was een zender, of Videoland ook al bekend, uiteraard hebben ze al een en ander benaderd. Ze proberen nu nog wat via de media.

   • Denk dat dit al lang bekend is, wordt gewoon Videoland aangezien het een idee is van Carlo Boszhard. Dat is gewoon al geregeld. Deze lijkt me interessanter dan een serie over Patty Brard of Maxima die nog komen moet.

    • Overal staat dat ze nog een zender zoeken, ergo RTL en Videoland zullen het hebben afgewezen. Ook niet gek als je leest dat het ‘deels fictief’ zal zijn. Zit niemand op te wachten.

 3. Willem was Willem. Hij kon inderdaad ongeduldig zijn, maar nooit naar. Het was een vakman. Zijn improvisatie skills stegen tot ver boven Hilversum uit.

  “Vier op een rij moet blijven” 😉

  • Trouwens, ik las dat de beoogde dramaserie ‘deels fictief’ is. En er is nog geen scenario. Boshard heeft ’t gewoon niet kunnen verkopen, dit mislukt al bij voorbaat. En wat willen ze dan gaan fantaseren over een bestaand iemand? Zwecklos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*