Alzheimer Nederland en SBS6 werken samen aan nieuw programma

Alzheimer Nederland en SBS6 slaan met het tv-programma The restaurant that makes mistakes de handen ineen en brengen het thema dementie voor het voetlicht.

In het programma volgen we het restaurantpersoneel dat bestaat uit vrijwilligers met dementie. Geen van allen heeft ervaring in de horeca. Alzheimer Nederland signaleert een toenemend maatschappelijk probleem.In Nederland hebben 280.000 mensen de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. In 2040 loopt dit aantal op tot een half miljoen.

Mensen die voor hun 67e te maken krijgen met een vorm van dementie stoppen vaak noodgedwongen eerder met werken. The restaurant that makes mistakes agendeert op een waardige, ontroerende, en soms humoristische manier maatschappelijke vraagstukken en oplossingen die samenhangen met werk en dementie. In het programma zien we waar de vrijwilligers tegenaan lopen en wat ze met vallen en opstaan leren bij het runnen van het restaurant. Eerder vervulden zij heel andere beroepen zoals bijvoorbeeld ingenieur, buschauffeur of lerares. Nu kunnen enkelen van hen bijvoorbeeld de naam van hun kinderen of hun eigen leeftijd niet onthouden. Desondanks gaan ze vol overgave en met veel plezier aan de slag in het restaurant. 

Het programma werd recentelijk voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie van The restaurant that makes mistakes wordt geproduceerd door Concept Street.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*