Alticom tv-toren wordt Cellnex Telecom

Sinds vorig jaar maakt Alticom onderdeel uit van Cellnex Telecom. Nu komen alle Alticom-torens, waaronder de iconische Hilversumse tv-toren en De Gebrandytoren (ook bekend als ’s werelds grootste kerstboom), ook onder de naam Cellnex te vallen. Onder deze naam wil het bedrijf zich klaarstomen voor nieuwe oplossingen waaronder Internet of Things, Smart Cities en 5G.

Alticom meldt op haar site: “Met de huidige digitale transformatie wordt het steeds crucialer om data veilig en snel te transporteren, op te slaan, te verwerken en te ontsluiten (het zogenoemde ‘data-ecosysteem’). Door het portfolio van Cellnex toe te voegen aan onze bestaande dienstverlening, kunnen wij organisaties nog beter helpen de continuïteit van hun bedrijfsvoering te waarborgen. Ook kunnen wij faciliteren in (toekomstige) oplossingen voor IoT, Smart Cities en 5G. Niet alleen met onze 24 mediatorens, maar ook met meer dan 750 antenne locaties die Cellnex in Nederland heeft. De sterke internationale naam en de positieve merkwaarden zijn voor ons ook de voornaamste aanleiding geweest om te besluiten de familienaam Cellnex te gaan gebruiken. De komende periode zult u steeds vaker de Cellnex ’look&feel’ tegenkomen. Per januari 2019 zullen we dan volledig over zijn naar de Cellnex-naam.”

Cellnex
Met ruim 28.000 masten, verspreid over 6 landen, is Cellnex de grootste onafhankelijke partij op het gebied van draadloze communicatie.

Televisietoren Hilversum
De tv-toren in Hilversum staat bekend als ‘baken van de Mediastad’. Dit jaar viert deze televisietoren haar 45ste verjaardag. De tv-toren is nog steeds in gebruik. In de Hilversumse politiek zijn er voorstanders om van het betonnen kolos een momument te maken en deze open te stellen voor het publiek. Lees hier meer over de bekende toren.

Foto’s: Marc Wielaert

Video:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*