Hilversum krijgt een mediafonds

Er komt een onafhankelijk Hilversums mediafonds. Een motie met die strekking werd woensdagavond aangenomen in de gemeenteraad.

De uiteindelijke vorm van het fonds is nog wel een vraagteken. Ziggo heeft de gemeente 375.000 euro gegeven als steuntje voor ’een organisatie die innovatief bezig is met lokaal nieuws’. Het is de bedoeling dat het bedrag in één keer wordt uitgekeerd. Maar wethouder Wimar Jaeger gaat nu in gesprek om te kijken of dit bedrag wellicht opgedeeld kan worden om meerdere initiatieven te steunen. „We moeten wel kijken of het niet te veel gaat versnipperen.” In een commissie in januari wordt er verder gesproken over het initiatief.

Het mediafonds kwam woensdagavond ter sprake tijdens de keuze voor een uitzendlicentie. NH Gooi werd door de raad gekozen als lokale omroep. Het college stelde al voor om de uitzendlicentie aan NH Gooi te geven en niet aan GooiTV, en de raad heeft dat woensdagavond overgenomen. Eerder probeerde de wethouder de eerder genoemde omroepen te laten fuseren, maar zij gingen daarmee niet akkoord. Daarom brak Jaeger nu een lans voor samenwerking tussen de omroepen. Deze keuze voor NH Gooi wordt nu gepresenteerd aan het Commissariaat voor de Media. Zij gaan over de uiteindelijke benoeming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*