Akwasi maakt zich zorgen om voortbestaan Omroep ZWART

Akwasi, creatief directeur van Omroep ZWART, uit zijn zorgen over het voortbestaan van de jonge omroep. Ondanks de initiële succesvolle start met een snel groeiend ledenaantal, is het aantal leden nu gedaald tot rond de 30.000. Omroep ZWART moet vóór eind 2025 100.000 leden hebben om te kunnen blijven bestaan. Akwasi meldt op de nieuwssite Oneworld ‘Als Omroep Zwart straks niet 100 duizend leden heeft, is het over en uit.’

Omroep ZWART, opgericht door Akwasi en Gianni Lieuw-A-Soe, biedt een intercultureel perspectief in het medialandschap. Ondanks tegenstand en racistische haat na controversiële uitspraken van Akwasi, blijft de omroep streven naar een diverse en inclusieve mediaomgeving.

De omroep staat bekend om haar muziek- en humaninterestprogramma’s, maar mist nog een sterke journalistieke aanwezigheid op televisie. Hoewel Omroep ZWART online een groot bereik heeft en actief is, blijft er behoefte aan meer structurele journalistieke bijdragen. Akwasi benadrukt het belang van het bereiken van nieuwe doelgroepen en het bieden van een platform voor diverse perspectieven.

De komende jaren richt Akwasi zich volledig op het laten groeien van Omroep ZWART en het waarborgen van haar toekomst..