Akkoord tussen omroepen en NPO-top over toekomst

Omroep organisaties en Raad van van bestuurd zijn het eens geworden over de hoofdlijnen van de gezamenlijke toekomstvisie, het zogeheten concessiebeleidsplan 2016-2020. Dat bevestigt de NPO in een persbericht. Al eerder deze week gaven diverse omroepdirecteuren aan dat een akkoord nabij was. 

   

   

  Het akkoord volgde snel nadat Henk Hagoort eind vorige week aangaf dat omroepen waarschijnlijk toch programma’s op hun eigen sites mogen blijven aanbieden. Eerder gaf NPO aan dat gebruikers van de gemist-dienst het beste gebaat zijn met één NPO-platform. Veel omroepen waren fel tegen deze centralisatie.

  Ook op andere punten is de NPO de omroepen tegemoet aan het komen, aldus direct betrokkenen. Zo mogen de omroepen een rol blijven spelen bij het bestellen van programma’ en zullen de omroepverenigingen ook in de toekomst goed zichtbaar zijn. De afspraken worden komende week verder uitgewerkt.

  De NPO-bestuurders kregen de afgelopen weken een storm van kritiek.  Het concessiebeleidsplan is een opmaat naar de nieuwe mediawetgeving die in 2016 van kracht moet worden, waarin de NPO nog meer een sturende rol krijgt. Het plan wordt nog getoetst bij diverse betrokken omroepverenigingen en zal na goedkeuring door de raad va toezicht van de NPO op 15 juni worden gepubliceerd.

  Geef als eerste een reactie

  Geef een reactie

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


  *