AI deepfake Poetin film verkocht aan 50 landen

AI

De film van de Poolse regisseur Patryk Vega, waarin een deepfake van de Russische president Vladimir Poetin wordt gebruikt, heeft grote belangstelling gewekt op het Filmfestival van Cannes. De film, getiteld “Putin”, toont een AI-gegenereerd gezicht van Poetin op het lichaam van een echte acteur.

De film, die Poetin’s leven volgt vanaf zijn tiende jaar, is al verkocht aan 50 landen voorafgaand aan de première in september. Vega besloot de film te maken tijdens de eerste dagen van de Russische invasie van Oekraïne in 2022. Ondanks de zorgen over mogelijke repercussies, wil Vega onverstoord de technologie delen met andere filmmakers.

Deze ontwikkeling zorgt voor bezorgdheid in Hollywood, waar AI al veel wordt gebruikt, bijvoorbeeld om acteurs te verjongen. Dit was ook een belangrijk punt in de maandenlange staking van acteurs en schrijvers vorig jaar.

YouTube heeft inmiddels AI-tools uitgebreid en labelt sinds april AI-gegenereerde inhoud om de technologie verantwoordelijk te gebruiken.

2 Comments

  1. Nice.
    Dit geeft de mogelijkheid om extra bezuinigingen te zijner tijd op de npo door te voeren. Waarom dure programmas maken als het goedkoper kan.
    Seizoen 2 De Joodse Raad via AI hoeft niet veel te kosten

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*