Adam Curry in jury Online Radio Awards 2018

Jury voor eerste editie is nu compleet.

De organisatie achter de Online Radio Awards heeft het zojuist het laatste jurylid bekend gemaakt. Mediaondernemer en ‘podfather’ Adam Curry sluit zich aan bij de 2018-jury bestaande uit: Pierre Papa (Radiocoach), Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl), Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR), Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF) en Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

Over de Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl zijn vorige week met Online Radio Awards gestart. Met dit initiatief worden er voor het eerst in de Nederlands radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters. De Online Radio Awards worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters. Er worden Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën: Beste online radiostation, Beste podcast, Beste online presentator/presentatrice en Beste online radio ambassadeur.

Het publiek kan via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de short list met de meeste stemmen de winnaars. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

Over Adam Curry
Adam Curry startte zijn radioloopbaan op 16-jarige leeftijd als technicus bij de ziekenomroep Radio Tulipa. Hierna werkte Curry enige tijd de Amsterdamse Radiopiraat Radio Decibel 96.2 onder de schuilnaam John Holden.
Landelijke bekendheid kreeg hij vanaf 1984 toen hij het Veronica-muziekprogramma Countdown ging presenteren. In 1987 vertrekt hij naar de Verenigde Staten om voor MTV de The Top 20 Countdown te presenteren. Naast radio en televisie is Curry al vanaf de jaren ’90 bezig met diverse internetinitiatieven. Adam Curry speelt een belangrijke rol op gebied van podcasting wat hem de bijnaam ‘The Podfather’ oplevert. Vorig jaar won hij een Marconi Oeuvre Award voor zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers verenigde-Online Radiostations (v-OR) en Spreekbuis.nl willen met Online Radio Awards inspelen op de explosieve stijging van online luisteren en sterk groeiende populariteit van podcasts.

Website: www.onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*