Ad Roland en Margriet Brandsma te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 23 juli tot en met vrijdag 29 juli zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Margriet Brandsma, Ad Roland en Frits van Swoll zijn te gast.

 Wekker-Wakker-Weekend – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 23 juli is journalist en schrijfster Margriet Brandsma te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Brandsma wist als kind al dat ze journalist wilde worden. Ze werkte voor IKONNCRV en het NOS-journaal. Margriet is ook schrijfster van verschillende boeken over Berlijn en Angela Merkel. Met twee collega’s van de NOS werkte ze de afgelopen jaren aan een onthullend boek over de gaswinning in Groningen.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 25 juli is Piet Smolders te gast. Als klein jongetje was hij al geïnteresseerd in de ruimtevaart. Hij herinnert zich de lancering van de Spoetnik en de landing op de maan nog erg goed. Inmiddels heeft Piet tientallen boeken en wel duizenden artikelen op zijn naam staan over de ruimtevaart en sterrenkunde. En nog steeds schrijft hij dagelijks voor diverse media. Maar wanneer landen we nou eens op Mars? Piet Smolders komt erover vertellen. 

Dinsdag 26 juli is voormalig radio-dj Ad Roland te gast! Hij werkte voor onder meer AVRONOS en TROS. Later begon hij zijn eigen mediabedrijf. Onlangs verkocht hij zijn collectie lp’s en nam hij afscheid van zijn oude draaitafels. Wel heeft hij nog een omvangrijk en actueel cd-archief, bedoeld voor radiostations. In zijn vrije tijd filmt hij optredens van onder andere talentvolle bandjes. Kortom, hij zit niet stil!

Woensdag 27 juli komt Marc van der Linden langs. Hij is één van de bekendste koningshuisdeskundigen van ons land. Zijn boek Máxima … en andere stukken is net verschenen. Hierin beschrijft hij wat hij meemaakt achter de schermen tijdens zijn werk. Een kijkje in de keuken, die voor de meesten van ons altijd gesloten blijft.

Donderdag 28 juli is fotograaf Frits van Swoll te gast. In de jaren 60 en 70 fotografeerde hij legendarische jazzmuzikanten in actie. Zijn mooiste jazzmomenten zijn verzameld in het boek My Jazz Moments 1960 – 1970, met teksten van voormalig nieuwslezer en jazzliefhebber Philip Freriks.

Vrijdag 29 juli komt Rene Genet vertellen over zijn liefde voor bijen. Naast zijn gewone baan is hij imker van beroep, deze zomer is hij er bijna dagelijks druk mee. Rene is enorm gefascineerd door de ongrijpbaarheid van het bijenvolk. En dat volk gedijt prima in de hoofdstad Amsterdam, waar Rene werkt.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 25 juli is Hans Becker te gast. Hans was directeur van zorginstelling Humanitas Rotterdam. Nu, op zijn 74ste, begint hij een nieuw verzorgingstehuis, geheel naar eigen inzicht ingericht, met veel kunst, restaurants en een herinneringsmuseum.

Dinsdag 26 juli is Wilma Bakker te gast. Zij komt praten over de legendarische diva Marlène Dittrich. Niet voor niets natuurlijk, want de komende twee weken staat Amsterdam in het teken van de EuroPride. Op vrijdag 29 juli presenteert Wilma een hommage aan Dittrich in het Tuschinski Theater te Amsterdam. Tijd voor MAX Radio krijgt alvast een voorproefje.

Woensdag 27 juli is actrice en regisseur Sanne Vogel te gast. Zij besloot een jaar geleden vluchtelingen tijdelijk onderdak te bieden in haar huis. In Tijd voor MAX Radio komt Sanne vertellen over de vluchtelingen die zij in huis heeft gehad.

José Fernanda is donderdag 28 juli te gast. Zij combineert schrijven met kunst, exposeert in binnen- en buitenland en schrijft boeken. José kende geen makkelijk leven, maar mede dankzij de kunst gaat het nu weer goed met haar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*