AD Poll: Nadia Moussaid beste opvolger voor Jinek

Meer dan 40.000 AD-lezers gaven een reactie op de vraag: ‘Wie moet Eva Jinek opvolgen?’ Nadia Moussaid is met 42% van de stemmen veruit de publieksfavoriet.

Dionne Stax kreeg 32% van de stemmen.  Margriet van der Linden (11%), Sophie Hilbrand (7%), Marielle Tweebeeke (5%) zijn in deze poll een stuk minder populair voor de rol van nieuwe talkshowhost.

Bron: AD.nl

22 Comments

 1. In het voorjaar 2019 stapte Nadia Moussaid over van KRO-NCRV naar de VPRO, waarvoor ze op de radio als wel televisie programma’s maakt. Ze presenteerde Bureau Buitenland en deed verslag van het Holland Festival. Met ingang van zaterdag 4 januari 2020 zal Moussaid een nieuw boeken-, film- en muziekprogramma presenteren dat VPRO Boeken en Vrije Geluiden zal gaan vervangen.

 2. Nadia Moussaid is DE opvolgster van Eva Jinek.
  Charmant, vriendelijk, last menses uitpraten, goed voorbereid voor de gespreksonderwerpen, Welkom Nadia.

 3. Zullen de kijkers naar Jinek op NPO1 haar volgen naar RTL4?
  Ik betwijfel het. Mensen kijken op de eerste plaats naar een zender.
  Bij een goede vervanger voor Jinek op NPO1 zou de carrière van
  Jinek wel eens in neergaande lijn kunnen gaan.

  • Ik denk dat een deel van de kijkers Jinek zal volgen naar RTL. Maar ze zal tevens een nieuw publiek krijgen. Ja, tegenvallen kan natuurlijk ook. Zie Twan Huys, en hoe heet die kale, donkere sportjongen van destijds?

    • Ik WEET het natuurlijk niet. Ik VERMOED het slechts. En, eerlijk gezegd: misschien wordt ze ook wel een beetje overschat. Als ze veel vrouwen uitnodigde bij haar praatshow over 1 of ander feministisch thema, dan ontaardde het gesprek soms in een middelbare schoolklas vol giechelmeiden. Laat Nadia Moussaid maar komen. Echter: wil zij wel weg bij de VPRO? Of is een dubbel mandaat mogelijk?

     • Ik verheug me overigens best op PAUW. En die komt bij RTL vandaan. Dus het kan ook andersom!

  • Ik was toen tussen de 25 en 35. Ik luisterde heel vaak en zeer lang naar de radio. Ik herinner mij nog wel het kinder- en jongerenprogramma “Kinderen een kwartje” met “jeugdgoog” Ben en de nog zeer jonge Paul Witteman (hij is bij de VARA radio begonnen!)

 4. ik kijk niet naar zenders, die hun programma’s minutenlang onderbreken voor reclame voor producten, die ik nooit zal kopen en een vooruitblik op programma’s die ik niet wil zien. De onderbrekingen halen de spanning uit elk programma!
  Ik neem vandaag dan ook afscheid van Eva Jinek en wens haar verder veel succes.

  • Ik ben het met je eens dat onderbrekingen met reclame de continuïteit uit een programma halen. Maar dat geldt zeker ook voor al die sportflitsen tussendoor op NPO Radio 1. Vaak gaat het ook nog over tamelijk onbenullige zaken als een regionale wielerwedstrijd of een streekvolkssport ergens in het land. Radio 1 is een SPORTzender geworden met af en toe onderbrekingen voor belangrijk nieuws en heel veel opgeleukte praatjes over ditjes & datjes uit Kutstad.

   • Momenteel is Beau bij Matthijs. Die Beau ontvangt vanavond Jeroen Pauw. Het blijft allemaal wel lekker een beetje “onder ons”, heh?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*