Acteren en scenario’s maken op Schoolstudio Mediadagen

Zelf het scenario voor de film (mee)schrijven, meedenken bij de uitvoering, zoals de kleding en requisieten en natuurlijk ook een rol spelen in de productie, waarin een tijdmachine en de middeleeuwen centraal stonden.

Dat deden 14 jonge acteurs en actrices uit Hilversum en andere plaatsen dinsdag 20 oktober midden in de herfstvakantie op de Kindercampus aan de Hilversumse Willem Bontekoestraat tijdens de Schoolstudio Mediadagen, die Schoolstudio voor het eerst organiseerde.

Doventolk‚Äč
Koningin Maya uit Baarn had voor zichzelf bedacht dat ze niet in beeld kwam, maar achter een enorme knuffelbeer haar zelf verzonnen tekst uit zou spreken. Dat ze zelf niet in beeld kwam vond ze niet jammer, want ze had ook nog een rolletje als doventolk in het speciale Jeugdjournaal, waarmee de film begint en waarin het verhaal van de tijdmachine wordt verteld.

Zyen uit Hilversum was de verslaggever die polshoogte gaat nemen, als het nieuws bekend wordt dat er een tijdmachine is gevonden.  Zijn moeder had hem gebeld en gezegd dat hij mee kon gaan doen en ach, hij vond het wel grappig. Een stemmetje opzetten en een verslag maken, dat doet ie graag. Met zijn vrienden maakt hij ook al af en toe filmpjes.

Storyboard
“Wij denken dat het heel belangrijk is dat kinderen leren hoe ze zelf media kunnen maken en leren samenwerken in een grote groep”, legt Nicolette de Gooijer van Schoolstudio uit. “Ze zijn getuige van het maken van de film, doen zelf mee met het schrijven van een storyboard en dat krijgen ze dan mee in dit proces”.

“Kinderen zijn zo niet alleen bezig met mediaconsumptie, maar ze leren er zelf mee om te gaan en zo kom je achter de grenzen van wat wel en niet kan in de media.  Ook als het gaat om respect of jezelf blootgeven.  Door mee te kijken met het oog van de maker leer je verder zien hoe je met de werkelijkheid kunt spelen”.

Workshops
Schoolstudio ontwikkelt en verzorgt media en muziekprojecten voor basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs.  Er worden allerlei workshops aangeboden, zoals voor hoorspelen, muziek maken en radioverslaggeving, ook voor docenten en leerkrachten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*