ABP haalt bakzeil in pensioenstrijd met MAX

Pensioenfonds ABP stopt onder druk van Omroep MAX met het terugvorderen van circa twee miljoen euro uitgekeerd pensioengeld. Dat heeft het fonds vanmiddag bekend gemaakt. MAX Ombudsman protesteerde hiertegen omdat pensioendeelnemers niet konden weten dat ze te veel hadden ontvangen en nu duizenden euro’s moesten terug betalen van een verlaagd pensioen. ABP komt hier nu op terug na een dagvaarding van MAX Ombudsman begin mei.

555 gepensioneerden ontvingen de afgelopen vier jaar van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar, volgens ABP, geen recht op hadden. De fout werd gemaakt nadat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verkeerde gegevens had doorgegeven aan ABP. De gepensioneerden wisten dit niet dat zij teveel pensioen ontvingen. Door de terugvorderactie van ABP werden zij flink gedupeerd. Zij hadden het ontvangen pensioengeld al uitgegeven en moesten nu van een verlaagd pensioen duizenden euro’s terugbetalen. 

125 gepensioneerde stellen meldden zich bij MAX Ombudsman Rogier de Haan. Het consumentenprogramma Meldpunt van MAXbesteedde er twee uitzendingen aan. Namens de gedupeerden dagvaardde MAX Ombudsman het ABP met de eis dat de terugvorderingen zouden worden gestopt en het al ingehouden geld zou worden teruggestort. ABP legt zich nu bij die eis neer.

In een persbericht schrijft ABP: “Wij houden ons beleid herzieningen en terugbetalingen tegen het licht. Vooruitlopend op dit nieuwe beleid hebben wij besloten de terugbetalingsverplichting definitief stop te zetten. Het bedrag dat deelnemers al hebben betaald, stort ABP in augustus terug. Alle 555 betrokken deelnemers worden hierover persoonlijk ge├»nformeerd tussen 17 juli en 13 augustus.”

MAX Ombudsman Rogier de Haan noemt het “een fantastisch resultaat.” De Haan: “Ik ben heel blij dat er eindelijk rechtvaardigheid is. Ik ben ervan overtuigd dat dit succes te danken is aan de bundeling van klachten en krachten: het collectief heeft gewonnen!

Meer informatie opmaxmeldpunt.nl/pensioen/abp-haalt-bakzeil-in-pensioenstrijd-met-max

1 Comment

  1. Ik vond in het begin MAX een beetje “een ouwe lullen/vagijnen”-omroep. Ik begin steeds meer waardering te krijgen voor deze zendgemachtigde, die behalve de mediale behoefte ook de maatschappelijke belangen van haar achterban (50+?) op soms best activistische wijze behartigt! Jan Slagter: proficiat. Jong zijn gaat vanzelf over. Ouder worden we allemaal en complicaties lijken onvermijdelijk. Ik ben inmiddels 64, maar ik zeg liever: “acht kwadraat”. Klinkt leuker en geeft de waardering dubbel en dwars weer die ik aan deze levensfase wil geven. Ik treed de herfst van mijn leven binnen. Kan ik niet omheen. Maar het najaar is tevens het seizoen voor het oogsten. En dat zal ik doen. Ik kom tot de ontdekking dat ik meer gezaaid heb dan ik eerst dacht….En die investering en opbrengst laat ik mij niet meer ontnemen. Ouder en wat stijver van lijf & leden, maar nog steeds jeugdig en onbevangen van hoofd, hart & zeden!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*