Online kanalen NPO Zappelin extra en NPO Nieuws gaan verdwijnen

Voor alle NPO-kijkers is het vanaf 15 december 2021 nog duidelijker waar ze al het extra aanbod van de publieke omroepen kunnen vinden. De NPO scherpt het zenderpakket aan en biedt vanaf die datum drie extra kanalen: NPO 1 extraNPO 2 extra en NPO Politiek en Nieuws. Deze zenders zijn voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start en bij de meeste tv-abonnementen te bekijken via kanaalnummers 81, 82 en 83.

Met het aanscherpen van het aanbod komt er een einde aan de beschikbaarheid van de extra kanalen NPO Zappelin extra en NPO Nieuws. De vele publieke programma’s voor peuters en kleuters blijven gewoon te vinden op NPO Zappelin (via NPO 3), de gelijknamige app voor kinderen en natuurlijk NPO Start. Het dagelijkse NOS Journaal van 20.00 uur met gebarentolk verhuist van NPO Nieuws naar NPO Politiek en Nieuws. Daar verhuist ook het NOS Jeugdjournaal met gebarentolk (19.00 uur) naar toe.

NPO Politiek en Nieuws is voortaan de extra zender voor politieke debatten, nieuws-uitzendingen, evenementen, (politieke) persconferenties en sport. NPO 1 extra is de zender voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. Het themakanaal NPO 2 extra is en blijft de plek voor documentaires en aanvullend cultureel aanbod, zoals muziek, theater, beeldende kunst en film. 

NPO Politiek en Nieuwstoets 83

Kijkers die één of meerdere extra NPO-kanalen niet via de eigen media-aanbieder kunnen bekijken, kunnen altijd direct terecht op NPO Start waar ze vast onderdeel uitmaken van het volledige en vrij beschikbare live zenderaanbod van de publieke omroep. Dit gratis on demand-platform is tevens de plek waar alle programma’s van NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp/Zappelin in ieder geval zeven dagen lang kunnen worden teruggekeken op alle mogelijke apparaten. Ook kunnen nieuwe programma’s in sommige gevallen vast vooruit worden bekeken. De app van NPO Start is te verkrijgen bij alle bekende app-stores en is bovendien als aparte app te vinden op de meeste smart-tv’s. De extra NPO-kanalen zijn ook vast onderdeel van het platform NLZIET. Alle wijzigingen gaan per 15 december 2021 in.

21 Comments

  1. Schaf dan ook gelijk die andere 3 af. Op die met nieuws en politiek na voegen NPO1 & NPO2 Extra helemaal niets toe. Deze 2 kanalen zenden voornamelijk recente herhalingen uit. Het geen wat NPO1 en NPO2 zelf ook al doen. En wat ook allemaal op NPO Start staat. Ook de series staan gewoon op NPO start/plus. Maak er echt iets van of hef het gewoon op.

    • Klopt er word op 1 extra niks meer uit het achrief uitgezonden alleen maar herhalingen zelfs op1 zag ik in programmering staan lijkt meer op kopie van BVN

  2. Oh en weten het nog wat Frans Klein zei in de zomer van 2019?

    Sesamstraat blijft op het thema kanaal Zappelin 24 gewoon om 18.30u te zien. Ondertussen zou er onderhandeld worden met Amerika om na 2 jaar met nieuwe afleveringen te komen. Zoals ik toen al voorspelde, daar hoor je nooit meer wat van. Gaat nooit meer terugkomen zolang Kleintje op het pluche zit. Van die hele kinderprogrammering van de NPO is sowieso weinig over. Vee herhalingen, aankoop en goedkope flut programma’s.

  3. Als ik jullie was zou ik de suggesties sturen aan de NPO bazen. Wie weet wordt het nog wat en volgt er wel een baan uit.
    Of geldt ook hier weer “de beste stuurlui staan aan wal” ?

    Want ik denk niet dat de bazen dit allemaal lezen dus is het een beetje zinloze discussie maar ja als het oplucht…………doen!

    • In artikel staat dat npo 1 extra de zender voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep is maar in werkelijkheid is dat niet zo dat word hier benoemd herhalingen als OP1 Buitenhof EenVandaag Versta ik niet als programma’s die thuis horen op dit thema kanaal

      • Leuk heb je eindelijk een tv zender met de hele dag programma’s voor peuters en kleuters gaat het eraf. En dan een zendee over politiek er voor in de plaats. Zal mijn zoontje heel blij mee zijn

    • Daar gaat het ook helemaal niet om Juul.
      Dit soort nieuws en er op reageren daar zijn deze pagina’s voor.

      Jij komt uit een hele andere tijd dus jij begrijpt dit soort media niet. Vroeger ging je er gewoon heen en stapte je binnen. Die tijd is allang voorbij. En helemaal sinds er een linkse activist er een politicus neerschoot omdat ie het niet eens was met diens gedachtengoed.

  4. Jammer dat Politiek en Nieuws samengevoegd wordt. Vooral bij belangrijke kamerdebatten. De NPO organisatie is niet goed bezig.

  5. Dat worden dus incomplete kamerdebatten, onderbroken door het nieuws dat zo nodig parallel moet lopen met NPO1 of NPO2.
    Ik heb er nu al een hekel aan: dan zit je te kijken naar een herhaling van het journaal of Nieuwsuur, wordt ie bruut afgebroken omdat NPO Nieuws exact hetzelfde moet gaan uitzenden als NPO1 of NPO2, maar dan niet in HD. Zinloos dubbel en het heeft mij doen afhaken bij NPO Nieuws.

  6. Waarom de kinderen weer de dupen een hele leuke zender waar mijn dochter van 2 graag naar kijkt gaat verdwijnen. Schandalig. En dan weer zo’n politieke zender waar je niks mee kan doen we hebben nog niet genoeg ouwehoer programma’s. Haal 1 t/m 3 er maar af in plaats van dit.

  7. Heel jammer dat npo zeppelin extra eraf gaat. Mijn zoontje kijkt hier zo graag naar. Helaas heb ik ook niets meer op kunnen nemen omdat ik niet wist dat de zender weg zou gaan.

  8. Nou, dat is dus het einde voor mij . Z@ppelin vond mijn 4 jarige dochter altijd zo leuk. Ik keek zelf geen TV meer . Nu heeft NPO voor mij dus geen zin meer.
    Ook leuk om zo vlak voor haar verjaardag ermee te stoppen. Kon ze geen tekening naar Venna (fenna?) sturen . 🙁
    Extra lange vakantie op regenachtige dagen met lockdowns geen tv meer voor kleuters.

  9. Vervanger (had hier al de voorkeur)
    Ketnet Junior op de Belgische televisie. Voor heel veel uur per dag. Maar ook als aanbod via hun eigen site.. 24uur per dag.

    Succes ermee

  10. Vervanger had hier al de voorkeur canvas op belgische televisie voor heel veel uur per dag maar ook als aanbod via hun eigen site 24 uur per dag success ermee😀

1 Trackback / Pingback

  1. PSM Weekly | 24 - 30 November 2021 - Public Media Alliance

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*