’40 jaar Dennie Christian’ op Sterren.nl

In 1974 scoort de Duitse schlagerzanger Dennie Christian een grote hit in Nederland met het Duitse ‘Rosamunde’. Veertig jaar later spreekt Sterren.nl met de zanger over het succes dat deze single hem heeft gebracht. 

Dennie beseft dat er een grote carrière in Nederland voor hem in het verschiet ligt en besluit Nederlands te leren. Zijn volgende singles ‘Besame Mucho’ en ‘Wij zijn twee vrienden’ zorgen ervoor dat hij niet meer weg te denken is uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

In de special 40 jaar Dennie Christian vertelt de zanger openhartig over de leuke maar ook zware periodes uit zijn carrière. In die tijd wordt hij door veel radio dj’s gezien als een Duitser die Nederlandse schlagermuziek zingt en zijn singles worden dan ook regelmatig geboycot. Wanneer de zanger zijn vierde single ‘Vrijheid en Vrede’ uitbrengt reageert een bekende radio dj met: “Hoe durft een Duitser over vrijheid en vrede te zingen”! 

Met steun en hulp van zijn manager Harry Thomas zet Christian door. Hij experimenteert met verschillende muziekstijlen; van Duitse rockschlager tot gevoelige ballads, zoekende naar een stijl die het beste bij hem past. Zijn fans hebben hierin altijd een belangrijke rol gespeeld en zijn altijd eerlijk geweest wanneer een stijl niet helemaal in de smaak viel.

Een belangrijke omslag in de carrière van Dennie is zijn deelname aan het programma Ali B op volle toeren. Ali B en Yes-R geven ‘Rosamunde’ een nieuw jasje en Dennie doet dit met het nummer ‘Uit elkaar’ van Yes-R. ‘Rosamunde’ wordt de grootste hit van het programma, Dennie: “Ik kreeg ineens de jeugd erbij als fan, weer 10 jaar carrière erbij!”

Op Dennie’s nieuwste album ‘Ik ga mijn weg – 40 jaar Dennie Christian’ gaat hij naast nieuwe solo-liedjes ook de samenwerking aan met artiesten als Wolter Kroes en Django Wagner. Ook zij komen aan het woord in deze special.

Na een carrière van 40 jaar is de zanger nog lang niet van plan te stoppen en heeft hij zeker nog wel dromen voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op: www.sterren.nl/40jaardenniechristian

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*