Jurre Bosman: ‘NPO Radio 2 is misschien wel het meest publieke station’

NPO Radio 2 zendermanager Jurre Bosman reageert kort op stevige kritiek op NPO Radio 2.
 

‘NPO Radio 2 is misschien wel het meest publieke radiostation met zijn combinatie van 50 jaar popmuziek, veel Nederlandse muziek, nieuws, actualiteit en cabaret’, zegt Jurre Bosman, sinds 1 oktober zendermanager van NPO Radio 2 tegen Spreekbuis.nl. ‘NPO Radio heeft een fantastisch en zeer betrokken publiek. Toch zetten we in op een sterker profiel. Daar werk ik op dit moment hard aan samen met de omroepen en de programmamakers van Radio 2. In 2015 meer nieuws daarover.’

Hij reageert hiermee, voor de eerste keer, op stevige kritiek geuit door WNL hoofdredacteur Bert Huisjes en Inge Brakman (leidde het team bij de Raad voor Cultuur dat het advies uitbracht om de publieke omroep te hervormen, red.), die beiden spraken in radioprogramma’s van BNR.

Bert Huisjes zei tijdens een interview op 25 november dat Radio 2 ‘weg zou kunnen’. Hij zei verder: “Ik denk dat Radio 2 in hoge mate concurreert met muziekzenders. Ik heb er een programma op en ik kan er niets van WNL aan toevoegen.” Het hele interview is hier terug te luisteren

Inge Brakman reageerde op 1 december, in het mediaprogramma van Paul van Liempt als volgt op Bert Huisjes: “Of Radio 2 makkelijk kan worden afgeschaft weet ik nog niet helemaal. Gelukkig ga ik daar niet over. Daar moet de publieke omroep zich vooral op richten. Maar met een Spotify-wereld ga je toch heel andere muziek krijgen. De publieke omroep hoeft op een gegeven moment geen dingen meer te doen die mensen zelf kunnen samenstellen, ténzij de publieke omroep met die zender kan laten zien dat ze er wel degelijk een publieke meerwaarde van maken.” Ze concludeert tijdens het gesprek: ‘Dus Radio 2 kan blijven bestaan, maar ze zullen zich wel moeten omvormen. Er moet een duidelijkere publieke taak achter komen.”

Op de vraag of Brakman het eens is met Huisjes dat Radio 2 kan worden afgeschaft, antwoordt Brakman: “Ja, nou ja, Radio 2 heeft ook wel een toegevoegde waarde.” Dan: “Maar die moet ‘m wel opnieuw gaan bewijzen als het alleen maar over muziek gaat. Muziek moet ook een toegevoegde waarde gaan krijgen.”

In het hele interview gaat Inge Brakman ook in op de toekomst van 3 FM.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*