3Lab – Naakt ‘Durf jij uit de kleren te gaan?’

In NAAKT reizen kunstenaar Frank E Hollywood en presentatrice Nienke de la Rive Box naar een wereldstad om een moderne versie te maken van een historisch naaktportret dat daar ooit gemaakt is. Aan de hand van een uitdagende opdracht onderzoeken ze hoe vrij jongeren tegenwoordig omgaan met het tonen van hun naakte lichaam.

Door de eeuwen heen waren kunstenaars gefascineerd door het naakte mensenlichaam, een passie die Frank met hen deelt. In NAAKT gaat Nienke op straat op zoek naar een naaktmodel voor Frank, waarvan hij in korte tijd een moderne versie van een beroemd naaktschilderij moet maken. In deze aflevering, die onderdeel is van 3Lab, staat het confronterende schilderij L’Origine du Monde van Courbet uit 1866 centraal. Een schilderij van een vrouw die met haar benen gespreid ligt, zonder gezicht. Confronterend en rauw.

Durven vrouwen zich 150 jaar na dato ook zo te tonen voor een remake, of wordt dat lastig? De vrije naaktcultuur staat in Frankrijk namelijk onder druk. Vrouwen kleden zich anders, geven zich minder makkelijk bloot en de Franse cultuur wordt steeds preutser. Lukt het Frank en Nienke om een goed naaktmodel te vinden en jongeren te verleiden om over hun eigen lichaam te praten?

Uitzending: maandag 14 augustus om 21.00 uur op NPO 3 (onderdeel van de 3Lab-week)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*