3FM zendermanager Sharid Alles: ‘Het gaat zeker weer goed komen’

Met een vernieuwde merkstrategie, nieuwe programmering, audio-vormgeving en de slogan ‘Laat je horen’ moet NPO 3FM de neerwaartse spiraal definitief ombuigen. Adformatie-journalist Maarten Hafkamp sprak hierover met 3FM-zenderbaas Sharid Alles.

‘De aanzet tot de koerswijziging was afgelopen najaar, omdat de marktaandelen niet stegen. Wij vonden zelf uiteraard ook dat het beter moest, maar het is op een gegeven moment alleen nog negatief wat mensen in de media zien.’ Tot nu toe lukte het niet de negatieve tendens om te buigen, maar ze is optimistisch nu de nieuwe koers daar is. Het is vooral ook een kwestie van perceptie, zegt Alles.

Alles wil geen voorspellingen meer doen over marktaandelen van het ‘nieuwe’ 3FM, zegt ze lachend. ‘Daar heb ik eerder al eens uitspraken over gedaan, maar dat kwam verkeerd in de media. Laat ik het zo zeggen: natuurlijk heeft 3FM een slechte periode gehad en die heeft te lang geduurd. Maar ik heb wel het idee dat we die achter ons hebben gelaten en nu aan het bouwen zijn. Het gaat zeker weer goed komen.’

Lees het hele artikel op Adformatie.nl

20 Comments

 1. Sharid Alles: ‘Nee, het gaat helemaal niet goed komen. We doen maar wat en kijken waar het schip strand’….

 2. Lekker doorprutsen met publiek geld. Allemaal aanpassingen in de marge. Je hoeft niet beter te worden, je moet duidelijk en anders worden zodat je wat toevoegt aan het radiopalet.

 3. Herman van Veen zong ooit nog dat t niet bestond. En straks krijgt hij postuum nog gelijk ook.

 4. Het lijkt mij een stuk goedkoper om aan de laatste luisteraars 20.000 euro per persoon over te maken en de studio te sluiten….kunnen ze zelf wat leuke muziek inkopen en de belastingbetaler is per saldo goedkoper uit

 5. Waarom wordt mijn belastinggeld uitgegeven aan nutteloze en lege radio en televisie? 3FM is daar het ultieme voorbeeld van, de belastingruif leegvreten om je gelijk te halen.

  • Zoiets heeft met een bepaalde politieke voorkeur te maken . Niks kunnen maar toch mag dat klauwen vol met geld kosten omdat het deugd .

 6. ’ ….. Het is vooral ook een kwestie van perceptie, zegt Alles.
  Maar die perceptie is toch overduidelijk?Er zit blijkbaar (vrijwel) niemand te wachten op deze zender.Dus dan is het op gegeven moment over en uit.
  Mss eens een bedrijfskundig model op loslaten?Binnen 1 jaar zelf je broek kunnen ophouden en anders sluiten.Of is dat een rare perceptie van mij?

  • Dat is inderdaad een rare reactie, omdat dit een publieke zender is. Die hoeven hun broek niet op te houden, die krijgen geld van de regering.

 7. Wat een zure reacties over belastinggeld, dat zeiden oude mannen vroeger ook toen Hilversum 3 begon met die herrie van popmuziek. 3FN is nu voor jongeren een niche-zender, net zoals NPO Radio 4 dat is. Er kan nog wel een en ander verbeterd worden om wat meer luisteraars te trekken met een wat toegankelijkere en bredere muziekprogrammering, maar opheffen lijkt me geen optie. Ik geef het nog wel even een kans.

  En zitten al die zwartkijkers dan te wachten op de actele pop-rockmuziek zoals ik vannacht heb gehoord in de 30 tips van deze week voor De Verrukkelijke 15 door Leo Blokhuis en Rob Stenders op NPO Radio 2? Ik denk het niet.

  3FM ombouwen tot een popzender voor de oudere jongeren gaat nog minder luisteraars trekken. NPO Radio 5 in de ether en 3FM op de kabel en online vind ik niet relevant. Oudere luisteraars voor NPO Radio 5 luisteren doorgaans allemaal thuis toch al alleen via de kabel, doorgifte via de ether zal denk ik niet veel meer luisteraars trekken.

  Ik geef 3FM en Sharid Alles nog even een kans. En de eindverantwoordelijke is natuurlijk Radio-baas Jure Bosman. Zijn hierover al door de PVV of de FvD Kamervragen gesteld?

  https://www.nporadio2.nl/podcasts/de-verrukkelijke-15

  • Ja, en die oude mannen van vroeger hadden gelijk over dat popmuziek van belastingcenten.
   Ook toen ging het al goed mis met het mediabeleid, want men had gewoon Veronica ea moeten laten bestaan, commercieel, geen belastingcenten. Maar H3 moest V wegconcurreren, wat nooit lukte, een vuile politieke actie deed V zinken.
   Het huidieg doel van 3FM is volstrekt onduidelijk, behalve dat het schaarse FM ruimte bezet houdt.

   • Nou ja, concurreren, Veronica heeft toch tot 1974 commercieel kunnen uitzenden en werd niet bedreigd door Hilversum 3, maar door de politiek. En van mij had Veronica zeker door mogen gaan, maar Hilversum 3 was inmiddels wel een goede aanvulling geworden voor andere, minder commerciële popmuziek die op Veronica niet werd gedraaid. En daar zijn die belastingcenten ook voor, om ook kleine groepen van liefhebbers van dienst te zijn, zoals op Radio 4 met klassiek, of met programma’s over rap, hiphop, alternatieve pop en dance op 3FM. En ik schreef dat ik het nog wel een kans wil geven, als het op termijn niet beter wordt, dan kan ik me voorstellen dat ze 3FM verplaatsen naar online en de kabel ..

 8. Niet alleen 3FM zakt weg. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die niet op de kunstmatige lolgesprekken, alsof de luisteraar een kleuter is,te wachten. Met de JBL, spotify of een internet radiostation naar je smaak of stemming heb je geen FM/DAB meer nodig. Overigens is dit een perfecte database voor internetstations. http://radio.garden/listen/city-music/0mKvj0Cg

 9. @Dirk Jan Vos Ja dat gezeur altijd over dat belastinggeld. Die Sjaak zit er op alle mediasites over te zeiken. Ga lekker in Den Haag op het Binnenhof staan zeiken.

  Vond je het niks het nieuwe programma van Rob en Leo? Het is beter om gewoon afscheid te nemen van Sharid Alles en Rob Stenders, Giel Beelen of Leo Blokhuis zenderbaas te maken. Ze moeten bij 3FM gewoon stoppen met het zich richten op jongeren. Pop/Rock en Alternatief. Serious Request maar Radio 2.

  @Arie Radio zal er gewoon blijven. Het kan prima bestaan naast de diensten die jij noemt. En het zal ook blijven bestaan. Soms heb je zin in een eigen muzieklijst en soms in radio. Dat jij dat niet hebt betekend niet dat dit ook voor de rest van alle mensen zo is. Lineaire televisie en radio zal gewoon blijven bestaan. De vorm zal iets veranderen de komende jaren. Praat niet zomaar al die zogenaamde experts na.

 10. Er zitten teveel nietszeggende vrouwen op 3FM. En daar wil ik niks verkeerds mee zeggen.
  Maar het zijn gewoon geen personality’s, en ook geen goede dj’s.
  Ze kondigen netjes de plaatjes aan en af. Houden tussendoor een oninteressant theekransje met luisteraars via de telefoon.
  En dat was het dan wel.
  Er zit weinig creativiteit in en ik mis een bepaalde sfeer. Die je bij het oude 3FM en het huidige Radio 2 wel heel duidelijk hebt. Er is ook geen onderlinge samenhang. Het zijn weer ouderwets eilandjes die de uren vullen.

 11. 3fm /radio 3 is al lang niet meer de zender van 10 jaar terug
  Toen waren er nog Dj’s die je graag wilde horen
  Niet alleen qua muziek maar ook de echte gezelligheid die je rit naar huis of naar je werk een feestje maakte
  Tegenwoordig is de DJ belangrijker dan de muziek , veel slap gelul lachen om eigen grappen en veel dezelfde muziek
  538 zakt ook weg in de cijfers en verbaast me ook niets
  Weinig vernieuwend en voortbordurend op het succes van Everts staat op
  Draai gewoon meer muziek en gooi je privéleven lekker in een podcast
  Sander ( vriendenteam ) vergeet dat 3fm er niet is om zijn kat te promoten of zijn 3 maanden zonder drank verhaal constant te herhalen
  Jammer voor 3 FM maar ik luister niet veel meer naar deze zender
  Nieuwe muziek was voor mij de rede on te luisteren maar via musiccast haal ik nu tig zenders binnen die dit ook aanbieden
  Wil 3fm blijven bestaan dan moeten ze een duidelijke weg inslaan
  Meer muziek
  Minder gepraat
  DJ’s met inhoud neerzetten die wat toevoegen
  Programmering richten op doelgroep en muziekkeuze
  Etc

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*