Iris de Graaf nieuwe NOS-correspondent Rusland

Iris de Graaf (29) wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor Rusland en de omringende regio. Iris volgt David Jan Godfroid op die de komende zomer verhuist naar Belgrado om voor NOS Nieuws verslag te doen over de Balkanlanden.

image

Iris werkt sinds 2016 bij de NOS. Eerst als redacteur bij NOS op 3; later bij NOS Stories als redacteur en presentator. Dat combineerde ze sinds 2017 met werk op de buitenlandredactie. Vorig jaar kwam ze daar fulltime in dienst. Iris heeft roots en familie in Rusland, spreekt Russisch en heeft een studie-achtergrond in de journalistiek, slavistiek en Ruslandkunde. Ook was ze een tijd verbonden aan het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg. 

Zelf zegt Iris over haar benoeming: “Rusland en de omringende landen van de voormalige Sovjet-Unie zitten vol contrasten, tegenstrijdigheden en bijzondere verhalen: van de kleine, persoonlijke verhalen tot aan de grote maatschappelijke en geopolitieke thema’s. Ik vind het een eer om op radio, televisie en online de oren en ogen te zijn van het Nederlandse publiek. Een correspondentschap in het grootste land ter wereld is spannend, en ik kijk ernaar uit me opnieuw voor langere tijd te vestigen in het land van mijn oma.” 

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Iris is een jong en bewezen talent. Met haar krijgt de NOS een nieuwe correspondent in Rusland met een creatieve, multimediale achtergrond. Dat ze nu kiest voor standplaats Moskou is een even welkom als logisch vervolg van haar carrière bij de NOS”.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*